Publisert 5 mai 2023
Oppdatert 5 mai 2023

Gjør klart huset til 17.mai

Hvem elsker vel ikke et flott pyntet hjem til 17.mai. Festbordet er et av årets høydepunkt for mange og kanskje du skal feire dagen i nytt Älvsbyhus? Se hvordan du kan gjøre om hjemmet ditt til en skikkelig festdag.

Klassiske farger:

Det er ingen hemmelighet at rødt, hvitt og blått er uunngåelig på denne dagen. Flaggets farger trenger for så vidt ikke være representert samlet hele veien, men et hint av de klassiske fargene hører hjemme. Dekk bordet med en hvit duk for et rent utseende som matcher alle farger. Bordet trenger ikke være dekket så striglet. Finn frem vaser i forskjellige former og høyder og fyll de med blomster i rødt, hvitt og blått. De trenger ikke stå samlet, men her kan du la kreativiteten blomstre. Plasser vasene tilfeldig lags midten av bordet.

Lysestaker og høye serveringsfat hever bordet slik at det ikke ser rotete ut. Det finnes mye pynt til denne dagen, og det er enkelt og stilrent å legge en bordduk på midten av bordet. Det skal med dette ikke være noen tvil om hvilken dag man feirer. 

La barna være med på pyntingen:


Barna i huset vil kanskje være med på pyntingen. Gjør dette til en felles aktivitet. Barna kan enkelt sette sammen buketter til bordpynten. Kanskje de også vil tegne et flagg du kan henge på veggen. Grønne planter og kvister kan også brukes som pynt til tallerkenene. Knyt en liten kvist og noe grønt rundt bestikket som prikken over i'en. 

Ta med pyntingen inne til uteområdet:


En 17.mai i strålende sol er vel det vi alle håper på. Kanskje du skal ha gjestene ute i hagen denne dagen. Bruk ideene inne og ta de med ut. Du kan plante blomster og sette ut vaser i alle farger og gi uteplassen et skikkelig 17.mai preg. Blir det likevel kjølig kan du sette plantene inn om kvelden, slik at de holder seg på festdagen. Du kan enkelt kjøpe inn blomster i dagens farger og plassere de rundt i forskjellige krukker og vaser. Legg ut noen pledd i tilfelle noen gjester syns det er kjølig. Pledd, puter og myke tekstiler bidrar til en avslappende atmosfære og koselig stemning. 

 

Da gjenstår bare penstasen så er du klar til 17.mai, uansett hvor dagen skal feires. Vi i Älvsbyhus ønsker deg en strålende feiring! 

Har du spørsmål?

Vi er her for å svare på dine spørsmål rundt byggeprosessen og hva det koster å bygge nytt hus.

Bilde av boligformidler Stian i Älvsbyhus

Les vår huskatalog

Digital katalog får du umiddelbart tilgang til!

Oi sann!

En uventet feil har oppstått. Last siden på nytt