Gå til innhold

Et godt og varmt hus

Ytterveggen på et Älvsbyhus har en SINTEF TG2204 godkjenning og oppfyller alle deres krav som gjelder tetthet og fuktsikkerthet med det såkalte ”totrinnsprinsippet”. Utvendig kledning, som er grunnet ved levering, følges av en solid lufting og et spikerlektsystem som også fungerer som skjerming av vindduken.

Jo bedre man bygger konstruksjonen med tettere og mer isolerte hus, desto kaldere og fuktigere blir konstruksjonen rett bak kledningen, når nesten ingen overskuddsvarme kommer ut. Sammen med klimaendringene, som mange steder gir et fuktigere klima enn før, så er det viktig at at de ytterste delene av konstruksjonen blir fuktsikret. Derfor har vi skapt et liggende utvendig fasadeskivelag, der vi bruker varmebehandlet tre i kombinasjon med Isover isolering, for å bryte ned kuldebroer og beskytte konstruksjonen. Dette laget står også for utvendig lufttetthet og ekstra fuktsikkerhet i det såkaldte ”totrinnsprinsippet”, da eventuell inntrengende fukt som tar seg forbi ytterkledningen stoppes på utsiden av vindduken og kan tørkes opp i panelluftingen.

Kjernen i veggen består av en 170 mm stolpe med solid isolering som når helt inn til klimaskjermen. Innerst har vi et installasjonslag som skal muliggjøre innvendig tetthet med alle innvendige innstallasjoner, på rett side av den solide byggfolien. Dette gjør at antall gjennomføringer i tettingslaget blir minimerte. Sammen med vår smarte og standardiserte produsjonsmetode med et stort voulm som bygges ferdige på fabrikk, så har vi veldig god kontroll på de viktige detaljene

Har du spørsmål? Fyll ut skjemaet nedenfor så tar vi kontakt.

Obligatorisk
Anngi gyldig E-post
Obligatorisk

Har du tomt?