Gå til innhold

Betalingsvilkårene er nesten for gode til å være sanne

Da familien Sjöström bestemte seg for å bygge hus for noen år siden sjekket de flere husleverandører for å se hva det faktisk ville koste å bygge nytt hus. -Vi begynte å se på ulike husleverandører men følte at vi ikke fant noen trygghet før Älvsbyhus skilte seg ut med at der visste vi virkelig hva det skulle koste!

Bjørn og Lotta hadde sett på ulike husleverandører, men Älvsbyhus sitt tilbud var det eneste som ikke ble dyrere da de snakket med en selger sammenlignet med de priser de selv hadde fått via hjemmesiden.

Bjørn var innstilt på å bygge nytt og Lotta ville gjerne ha mulighet til å sette sitt eget preg på huset, derfor ble Älvsbyhus et bra alternativ. Både på grunn av den lave prisen og mulighetene for å gjøre egne tilpasninger etterpå.

 • Vi valgte for eksempel bort gulvet og erstattet det med et eget gulv etter at vi overtok huset, noe vi er veldig fornøyde med, forteller Lotta og fortsetter
 • Älvsbyhus er et prisgunstig valg og for oss passet mengden tilvalg bra. Det vi kunne velge mellom var mer en nok. Det gjorde det enkelt for oss å få en fornuftig kalkyle.

Familien valgte ekstra dekorvinduer på alle plasseringer hvor det var mulig i husmodellen Åse. Spotlights i vinduskarmene var også et must.

Familien valgte å legge eget gulv etter at de overtok huset. Trappen fulgte med i prisen, noe som var veldig praktisk da overetasjen fungerte som bod i starten.

Familien lander i husmodellen Åse

Store flater til sosiale sammenkomster var et ønske og valget stod mellom husmodellene Astrid og Åse, litt avhengig av hvilken tomt som skulle bli aktuell.

 • Vi var raskt inne på at vi ville bygge 1,5 etasjes hus og da vi fikk tomten som er finere på baksiden enn fremsiden føltes Åse som et bedre valg for oss, forteller Bjørn.

De besøkte et Åse visningshus og det ga en veldig bra følelse.

 • Vi besøkte visningshuset og det føltes så bra. Vi ble positivt overrasket over at det var så høy kvalitet på huset!
 • Da bestemte vi oss med en gang og ringte selgeren dagen etter!

De forteller videre at de er positive til byggeprosessen sammen med Älvsbyhus og at alt har fungert bra og smidig. Cirka ett år etter bestillingen flyttet de in og drømmen de har hatt fra starten av ble virkelighet.

 • Vi hadde en drøm om å spise nyttårsmiddag i huset og slik ble det jo!

Huset Åse passet perfekt til tomten og familien falt pladask for de store, lyse flatene.

Lotta har et øye for interiør og har stylet huset akkurat slik hun ønsker.

Huset tar form

Allerede i løpet av bestillingsfasen var familien samkjørte på at de kom til å angre på tilvalg de ikke tok, og bestemte seg derfor på å legge ekstra krutt på kjøkken og stue med spotlights i alle vinduer og dørkarmer. Dessuten valgte de ekstra vinduer, lave vinduer og dekorvinduer der det var mulig.

I kjøkkenet valgte de skuffer i alle benkeskap, speilfronter og innebygde hvitevarer. På vaskerommet valgte de både maskinpakke med vaskemaskin og tørketrommet, samt overskap. Tilvalgslisten er lang og Lotta konstaterer:

 • Vi tok nok de aller fleste tilvalgene! Utvendig har vi også valgt ark på taket.

En smidig reise

Det har vært en smidig reise med Älvsbyhus uten noen problemer.

 • Det var fantastisk herlig å kunne flytte inn! En heftig følelse å få nøklene i hånden.
 • Dagen etter overtagelsen av huset begynte vi med våre egne tilpasninger. På kjøkkenet byttet vi ut benkeplaten og la fliser på veggen. Deretter tok vi rom for rom med gulvet.
 • Og jo, en ting til! Den gamle benkeplaten skal brukes til arbeidsbenk i garasjen.

Familien trives i sitt store, lyse kjøkken. Her sparte de ikke på noen tilvalg og etter overtagelsen av huset la de egne fliser på bakveggen over kjøkkenbenken.

Lotta er fornøyd med sitt egenvalgte gulv og nye benkeplate som de byttet ut etter at de overtok huset sitt fra Älvsbyhus.

På kjøkkenet sparte de ikke på noen tilvalg og en stund etter at de overtok huset valgte de også å flislegge veggen over kjøkkenbenken, samt bytte ut benkeplaten.

Tilvalget skuffer i alle benkeskap er noe Lotta er veldig fornøyd med. Det er så mye lettere å holde oversikt og ha et godt system på kjøkkenet enn med skap.

Overetasjen innredes

Familien flyttet inn i huset rundt årsskiftet 20/21 og de første månedene fungerte overetasjen som bod. I mai begynte de på arbeidet med å innrede overetasjen.

 • I begynnelsen tenkte vi ikke på at vi hadde en overetasje, det føltes ut som vi bodde i et stort 1-etasjes hus, sier Lotta.

Med hjelp fra Bjørns pappa jobber de med overetasjen og gjør det meste selv. Overetasjen skulle egentlig være et prosjekt som skulle ta flere måneder, men nå har de endret strategien.

 • Vi kom i gang med dette senere enn planlagt, så det som skulle være spredt over flere måneder blir nå komprimert. Vi har store forhåpninger om å ikke ha håndverkere hos oss etter ferien, sier Bjørn.

Parets tips til deg som vil bygge nytt hus

 • Det å besøke et visningshus eller huset til en kunde er en stor fordel. Det gir så mye. Finnes det ikke noe visningshus i nærheten kan man selv kontakte noen for eksempel via Instagram. Kanskje du har flaks og kan se på deres hus.
 • Velg mange tilvalg! Det er vi kjempeglade for at vi gjorde, så ikke vær redd for å legge til for mye.
 • Velg husmodell basert på egne behov og ta dere tid til å tenke på husets plassering på tomten slik at du får utnyttet tomten på den måten man har tenkt seg. For eksempel hvor huset står i forhold til hvordan solen beveger seg, og hvilken tid på døgnet den står hvor. Frokost på terrassen i morgensol og grillmiddag med kveldssol osv. Tenk også på hvor du vil ha eventuelle vekster og lekeplass for barna.

Også i barnerommet har paret etterhvert byttet ut gulvet.

Minstemann har god plass til å leke og samtidig nærhet til foreldrene.

Hva var det beste med Älvsbyhus?

Tryggheten med å få et kostnadsoverslag som stemmer! Det er enkelt å bygge med Älvsbyhus, det finnes passe mengde tilvalg og man får passe mengde ting å tenke på. Det er ekstremt verdifullt at tidsplan og kalkyle stemmer, økonomi og tid er faktorer som stresser mange og at de delene stemmer er veldig bra.

Betalingsvilkårene er dessuten gull verdt, vi har ikke betalt mange kroner i unøde. I løpet av byggetiden er nok penger det minste vi trengte å tenke på. Ja, det føles nesten for bra for å være sant! Men det ER sant!

Vil du ha en kalkyle på husmodellen Åse?

Vi har lang erfaring med å hjelpe familier med å bygge nytt hjem. Ta gjerne kontakt via vårt kontaktskjema, så hører du fra din lokale forhandler. Sammen kan dere se på hvilken husdrøm du kan realisere.

Kontakt oss her

 

Del artikkelen