Gå til innhold

Intervju: Rolf Schreiner

Fotograf: Paulo Pagani

HJEMME HOS

Fant den perfekte løsningen

Vi er veldig fornøyd med Älvsbyhus, sier Karin og Nico. De er begge fulle av lovord mht. hva Älvsbyhus står for. Flott hus, praktisk planløsning, bra service og god oppfølging.

Det tyske paret Karin Teubner og Nico Weber bodde i nærheten av Berlin da de i 2007 fikk en sønn. Kort tid etterpå flyttet de tre til Oslo. Her fikk Nico jobb som rørlegger, mens Karin tok seg av hjemmet og stell av gutten. I 2008 gikk turen vestover – da ble det flytting til Hommersåk, der de leide et hus i ett år. Det var i 2009 at Karin og Nico tok den helt store beslutningen, og dermed fikk de boplass for livet. De kjøpte en eiendom på Figgjo – det vil si et eldre hus på en tomt som var hele 2,5 mål stor.  En eiendom som gav rom for fremtidsdrømmer.

Tomten ble delt i to

I 2015 følte paret to at det var tid for å realisere den helt store planen: Eget nytt hus på egen tomt – pluss leieinntekter i det gamle huset. Halve arealet på tomten de eide var allerede skilt ut som egen tomt, og da var det spørsmålet hvilket byggefirma de skulle velge.

Én ting var sikkert: Siden begge var i full jobb, ville de ha en så enkel og behagelig byggeperiode som mulig. Hvem velger man da?

Nico hadde hørt om Älvsbyhus og visste at her var det mulig å få et rimelig hus raskt på plass. Da noen venner i Bergen ga det svenske byggefirmaet de varmeste anbefalinger, var valget gjort.

Rimelig loftsetasje

Den lokale representanten for Älvsbyhus, Gard Grubstad, kom raskt på banen, og vi kikket på forskjellige hustyper, forteller Nico. – Vi ønsket et hus med loftsetasje.

Da det viste seg at loftet – med plass for to soverom, eget bad og loftstue – kostet kun 150.000 kroner mer enn huset med kun én etasje, var valget lett.

Det var vel anvendte penger – vi gleder oss til å starte arbeidet med denne ”gjesteetasjen”. Og vi trenger plassen – når familen fra Tyskland kommer på besøk, blir de gjerne værende noen uker…

Holdt hva de lovet

I februar i fjor var grave- og grunnarbeider ferdig, og det var klart for den velkjente Älvsbyhus-metoden: Ferdige veggseksjoner rett på plass, og tett hus på få dager. Dermed ble det innflytting i april.

Det vil alltid være noe som skal fikses på i et nytt hus, sier Karin. En kan ha så gode rutiner som mulig, men frem til huset har satt seg skikkelig vil det nok dukke opp forskjellige ting. Hos oss kom det noen sprekker i en vegg, og balkongdøren måtte rettes opp. No problem. Älvsbyhus var raskt på plass og ordnet opp!

Rimeligere blir det ikke

Nico konkluderer med et utrolig godt samarbeid med Gard. Vi ville helst ikke involveres, sier han. Derfor overlot vi alt til Gard – fra papirarbeid til all koordinering mellom håndverkerne. Og han har tydelig peiling på god kundebehandling, for vi fikk det akkurat som vi ville.

Det er nesten for godt til å være sant. Vi har ingen problemer med å anbefale Älvsbyhus til andre husbyggere – særlig hvis en selv lever et travelt yrkesliv og vil bruke minst mulig tid på byggeprosessen.

Alt arbeidet – inkludert graving og grunnmur – har kostet oss 3,3 millioner kroner. Av dette skulle Älvsbyhus ha 2,4 millioner for huset med stor overbygget terrasse. Det er en pris vi er veldig fornøyd med, konkluderer Nico.