Gå til innhold

Et Älvsbyhus med ekte hyttefølelse

I Sverige ligger familien Molanders nybygde "hytte", et Eva som både utvendig og innvendig har et inntrykk som dufter natur og med en utsikt som får de fleste til å måpe av misunnelse.

Her nytes mange lange frokoster og utenfor er det mange turmuligheter

Tomten var fint plassert og familien angrer ikke på valget

Familien Molander består av Patrik, Karin og døtrene Alice og Lisa, 15 og 13 år. De bor i Linköping hvor de lever et aktivt liv - jentene spiller fotball og hele familien går på langrenn og kjører slalom. Drømmen om en egen hytte er en drøm som ikke alltid har vært en selvfølge. 

– Vi har allerede en båt, men begynte å tenke på neste prosjekt. Vi var usikre på om vi ville ha et sommerhus, et vinterhus eller kanskje en større båt, forklarer Karin og fortsetter. 

– Vi er kanskje litt rastløse og det er alltid gøy med et prosjekt. Vi er en aktiv familie som liker å bevege på oss, være i naturen og tankene på en hytte begynte å gro på oss. 

Av ren tilfeldighet støtte de en dag på et område med tomte til salgs. 

– Vi ble umiddelbart forelsket i området, så vi besluttet å sjekke tomtene og der begynte drømmene å vokse seg større, sier Karin.   

– Vi kjente dog at vi ble litt låst i tankene på å eie noe da det vil begrense oss til et sted. Vi vil jo fortsatt ha friheten til å reise og besøke andre steder. Derfor tenkte vi også på å kunne leie ut.

Plasseringen av Älvsbyhuset ligger idyllisk til i Ålvundeid

Her er det ro og stillhet. Et fint sted for både familien og hundene

 

Älvsbyhus kunne tilby mest hus for pengene

Paret begynte å lete etter husleverandører og sammenlignet flere forskjellige, både spesifikke hytteleverandører, men også husleverandører som Älvsbyhus. 

– Vi hadde en del begrensninger i detaljplanen og et budsjett som vi ville holde, forklarer Patrik og Karin fyller i: 
– Patrik har virkelig kontroll på sine tall og vi var veldig nøye med at det ikke skulle ta helt av. Mange andre leverandører kunne ikke hpolde prisene de ga oss fra starten av, noe som føltes veldig usikkert. Men med Älvsbyhus var det motsatt! Det du ser er det du får. En bra pris som virkelig holder helt til slutt! 

I begynnelsen var de usikre på om de skulle bygge et hus, men innså raskt at det du får for pengene er virkelig verdt det. 

– Älvsbyhus tilbød helt klart mest hus for pengene, totalkostnaden til slutt ble utrolig gunstig for å bygge et fritidshus i 2021. I tillegg føltes det utrolig trygt, både den treffsikre kalkylen, men også de fantastiske betalingsvilkårene, at du ikke betaler noe før etter overtagelse.

Familien har valgt å selv sette inn en peisovn etter overtagelse av fritidshuset

Fargene og interiøret er tilpasset for å få en skikkelig lun hyttefølelse

Et hus med en fritidsfølelse

Midt på vinteren i kaldeste februar ble fritidshuset levert til tomten. 

Da de endelig kunne overta og fikk se hvor fint det var blitt, så kjente de bare ”wow”. - Den 19- graders takpakken og sprossene på vinduene gjør at det smelter så fint inn i området, sier Patrik.

– Det oppleves ikke som et klassisk hus, men mer som et moderne fritidshus, akkurat som vi ville ha det, tilfører Karin. Vi synes ikke vi har måtte inngå noen kompromisser for at vi valgte en rimeligere husleverandør fremfor en dyr hytteleverandør, men vi har kunnet velge akkurat de tilvalgene som vi selv ville ha for å få rett følelse inn i fritidshuset.

Egne tilpasninger 

Utenom tilvalgene til Älvsbyhus har Patrik og Karin også gjort litt egne løsninger etter at de overtok for å ytterligere forsterke hyttefølelsen. Blant annet har de satt opp trepanel som fondvegger i alle rom som de har lasert med en lun gråfarge. De har også delt det største soverommet slik at det blir to soverom for at flere skal få plass. 

– I et fritidshus er det ikke så viktig å ha store soverom, men det er de felles rommene som er viktigst siden det er der man skal omgås og hygge seg. Derfor valgte vi å bygge om soverommene litt etter at vi hadde overtatt huset fra Älvsbyhus.

På det ene rommet er det gjort plass til to køyesenger

Også møblene på soverommene er mørke og det er lagt vekt på å ha flere sengeplasser

I gangen er det god plass til utesko og klær. Det er også lagt et praktisk teppe på gulvet

Den lune gråfargen og de mørke møblene gir den riktige hyttefølelsen

At de bygde et hus istedenfor en spesifikk hytte synes de var verdt det.  – Vi angrer ikke et sekund på at vi faktisk bygde et hus, sier Karin. Det her er jo et hjem, fullt utrustet for å leve i - med vaskerom, groventré og et fantastisk kjøkken. Det er også bedre isolert og har høyere energikrav som nye hus krever. I fremtiden når barna er blitt eldre håper vi på å kunne være her endda mer. Allerede under pandemien har jeg jobbet litt herfra og trives som bare det!  

Hele husreisen er også familien positivt overrasket over. Etter å ha selv pusset opp sitt hus hjemme var de ikke særlig lysten på å begynne å renovere igjen. Så det å kjøpe et ferdighus som hytte opplevde de som helt problemfritt.  

–  Alt har vært så koordinert fra Älvsbyhus sin side. Alle har vært så hyggelige og hjelspmme. Såklart også vår selger som har vært lett å få kontakt med og som alltid har svart på alle våre spørsmål, som jo har vært en del, ler Karin.  

Groventréen på vaskerommet er flittig brukt etter en tur ute i skogen

Veldig praktisk å kunne vaske klær og bo her over lengre tid, som under pandemien da fritidshuset ble brukt som hjemmekontor

Fokus på utleie

Interessen for å leie har vært stor. I løpet av sommeren har flere ulike familier leid fritidshuset og vært veldig positive. Selv kommende Älvsbyhuskunder har vært her:

– Det var en familie som tenkte som oss og ville bygge et Eva som fritidshus og de ble virkelig positivt overrasket av følelsen i huset.  Faktiskt har alle familier som vi har leid ut til fått samme følelse som oss at "wow!"  For et hus og for en plassering og utsikt.  Akkurat sånn føler vi også det når vi kommer hit, vi er så fornøyd! Vi har inredet det så det skulle få en helhetlig tone og passe inn i miljøet. Køyesengene har vi bestilt fra et snekkeri, sier Patrick. 

– Ja, om vi sammenligner med den første visjonen vi fikk av å se i katalogen, så ble det jo noe helt annet - koselig og intimt og passer perfekt som fritidshus. 

Trenger du hjelp til å bygge nytt hus?

Vi har lang erfaring med å hjelpe familier med å bygge nytt hjem. Ta gjerne kontakt via vårt kontaktskjema, så hører du fra din lokale forhandler. Sammen kan dere se hvilken husdrøm du kan realisere.

Kontakt oss her

Det romslige badet har også fått en mørk hyttestil

Ekstra WC er veldig praktisk. Da blir det aldri kø når man er flere

 

Del artikkelen