Gå til innhold

6 fordeler med badstu

Få ting er så avkoblende som tiden i en badstu etter en dag i bakken eller etter en treningsøkt. Og for å ikke snakke om alle fordelene som badstu fører med seg! Forskere mener at badstu har lignende helseeffekter som å trene. Regelmessig bruk av badstu minsker risikoen for hjerte- og karsykdommer, og du blir lykkelig av tiden i varmen. Høres det for bra ut til å vær sant? 

Her lister vi opp 6 fordeler med badstu

1. Bra for huden

Huden er vårt største organg og bruk av badstu øker blodsirkulasjonen i blodkar og overhud. Det gjør at huden ikke tørker ut og at huden balanseres, og dermed reduseres rynker. 

2. Bra for muskelene

Varme gjør at muskelene slapper av og elastisiteten i vevet øker. Revmatiske problemer og muskelsmerter lindres. 

3. Bra for hjerte og kar

Å ta badstu minsker risikoen for hjerte- og karsykdommer. I varme utvides blodkarene, noe som gir bedre blodsirkulasjon. Det gir også økt syretilførsel, noe som reduserer melkesyre og gjør at man presterer bedre. Når kroppstemperaturen veksler mellom varmt og kaldt styrkes blodkarenes vegger, pulsen stiger og hjertet pumper raskere. 

4. Kroppen renses for avfallsstoffer

I løpet av 15 minutter i badstu produserer kroppen cirka 200-400 gram svette. I tillegg til vann inneholder svetten vår nitrogen og salt, samt bly, kadmium og nikkel. Mange mennesker har også for høye syrenivåer i kroppen, noe som ofte er årsaken til hodepine, fordøyelsesproblemer og betennelser. Det er derfor veldig positivt for kroppen å få ut disse avfallsstoffene. 

5. Det er avslappende

For mange er badstu en kilde til avslapning. Både det fysiske og mentale stresset kan slippe med regelmessige besøk i badstu.

6. Du blir lykkelig

I varme produseres serotonin og oxytonin, som er glede- og avslapningshormoner som motvirkar stress, nedstemthet og aggresjon. 

 

Bli inspirert av våre husmodeller som har tilvalget badstu:

Edith

Alvar

Fanny

Lasse