Gå til innhold

Forny ditt hjem med DIY-prosjekt og innredningstips:

Små forandringer kan utgjøre store forskjeller i et hjem. Vi vil at du skal trives lenge i ditt Älvsbyhus og tipser om enkle måter å fornye innredningen din, fornye kjøkkenet og finne andre bruksområder for gamle møbler.

Et hjem er noe levende, det står aldri helt stille uten å forandres hele tiden. Det kan være små saker som en pute i sofaen, en vase som flyttes fra ett hjørne til et annet eller en ny plante i vinduet. Forandringer som tross alt kan gjøre en forskjell. Du trenger ikke begynne på et stort renoveringsprosjekt for å fornye ditt hjem.

Camilla Mauree tipser om å tørre å løfte frem og vise ting man liker for å med små midler gjøre hjemmet mer personlig.

-Ikke vær så engstelig om hva andre skal syns, la ting du liker stå fremme. Et hjem kan aldri bli personlig om ikke personen som bor der liker tingene. Alt trenger ikke å matche, noe som kanskje mange tror. Ting syns snarere bedre når de skiller seg ut litt, sier hun.

Inspirasjonsbilder fra kunder og Unsplash

Inspirasjonsbilder Unsplash

Forny hjemmet ditt enkelt med nye gardiner og puter

Et enkelt tips for å fornye hjemme er å bygge ut tekstilene. Det er rimelig og du kan bytte farger etter sesong. Når vårsolen kommer og det nærmer seg påske er det herlig å bytte ut puter med friske gultoner og om sommeren legge til enda et fargeelement - kanskje lys blått. Om høsten er det fint med litt mørkere farger sammen med grafiske mønster. Tenkt også på at veggene ikke nødvendigvis trenger å være dekorert med bare malerier.

Inspirasjonsbilder fra Unsplash og visningshus

 

-Skru opp en kurv, et speil eller lampetter på veggen. Det blir ofte veldig kult og veggene trenger ikke så være kjedelige.

Inspirasjonsbilder fra Unsplash

Farger er det enkleste (og beste) alternativet til å fornye hjemmet

Camilla leter selv ofte etter inspirasjon på ulike DIY-prosjekter på Pinterest og løfter frem farge som det beste og enkleste alternativet. 

-Mitt absolutt beste tips er å male ting. Om du for eksempel har en gammel furubenk og skal flytte inn i et nytt hus, kanskje din første tanke er å kaste den. Men forestill deg at du maler den i en annen farge, og plutselig er den som ny. Nye farger på ting gjør mye mer enn det man kanskje tror.

Inspirasjonsbilder fra Unsplash

Det tipset her gjelder i høyeste grad også pyntegjenstander. Gjør om gamle krukker ved å male dem i en matt kalkfarge- det blir veldig fint når de står sammen. Sprayfarge er også enkelt å jobbe med og gir et veldig fint resultat.

Test å spaymale porselensfigurer og lysestaker- dette kan du finne billig på Fretex.

Inspirasjonsbilder Unsplash

Inspirasjonsbilder Unsplash

Flytt ting fra ett rom til et annet

Camilla tipser også om å ikke begrense seg i plassering av hva du kanskje tenker på som dingser som har en gitt plass i et bestemt rom. For eksempel kan et nattbord gjøre seg like fint i stua som på soverommet, om man bare tør å prøve.

-Når man innreder hjemme tenker man generelt at «dette er typiske baderomsting». Men prøv å tenk litt annerledes der. Hvor skulle jeg kunne bruke denne på en morsom måte i et annet rom? På min jobb sorterer vi ikke ting etter rom, men etter farge. Det gjør at man kan komme på morsomme og uventede kombinasjoner. Å flytte tingene mellom ulike rom er noe om ikke koster penger, men kan utgjøre en stor forskjell.

Inspirasjonsbilder Unsplash

Fiks kjøkkenet med farge og belysning

Kjøkkenet ditt kan for eksempel føles som nytt med hjelp av en annen farge på skuffene og nye håndtak og knotter. Dette kan gjøres enkelt ved å bruke maling eller selvklebende foliering, eller sende dem til et firma som fornyer kjøkken.

Hvorfor ikke hekte av dørene på de øvre kjøkkenskapene og male innsiden i en farge som fanger øyet? Rett belysning får kjøkkenet til å føles varmt og koselig og det er enkelt å kamuflere en sliten kjøkkenbenk med en fin skjærefjøl i tre eller marmor.

Inspirasjonsbilder Unsplash

Del artikkelen