Gå til innhold

Innredningstips som får hjemmet til å virke større

Drømmer du også om et stort og luftig hjem? Selv med få kvadratmeter kan smarte innredningstips gi deg stor romfølelse.

1. Møblere sparsomt:

En enkel måte å skape et luftig hjem er å se over antall møbler. Trenger man virkelig alle? Kan du kvitte deg med noen av dem, eller plassere de i et annet rom? Tenk igjennom hvilke møbler som faktisk har en funksjon og hvilke som er nødvendige. Hold det enkelt! Se også på designet når du velger møbler. Et nettere sofa, bord og stoler gjør at rommet føles større.

2. Velg lyse farger:

Det er ingen hemmelighet at hvitt er en populær farge å male veggene med. Lyse farger gjør at rommet føles større, mens mørke farger gjør at det føles mindre. Selvsagt trenger du ikke holde deg til bare èn hvitfarge- bruk nyanser av beige, blått, grønt, grått eller lilla og la innredningen være i en lignende fargeskala.

Bilde fra husmodellen Regina

Inspirasjonsbilde: Unsplash

3. Heis opp gardinene:

Skap plass i høyden ved å henge gardinene så nært taket du kan. Trikset gir en luftig følelse og du lurer øyet til å tro at takhøyden er høyere enn den faktisk er. Velg gardiner i tynne, lette materialer som ikke tynger rommet.

Inspirasjonsbilde fra Unsplash og fra husmodellen Minna

4. Smart og skjult oppbevaring:

Mange ting som ligger fremme gir et rotete inntrykk. Invester i smart og skjult oppbevaring og dra nytte av uventet plass i hjemmet med skuffer under sengen, hyller nær taket (som smelter inn enda bedre dersom de er malt i samme nyanse som veggen) og i de vanskelige dekorhjørnene. Åpne hyller kan være fint, men husk at det gir et mer rotete inntrykk enn oppbevaring med skapdører.

Inspirasjonsbilde: Unsplash

Inspirasjonsbilde: Unsplash

5. Innred med speil og glass:

Å innrede med speil for å skape en illusjon av romfølelse er et knep mange bruker, som faktisk fungerer. Plasser speil på vegger og bord så de kan reflektere farger og lys. Møbler i gjennomsiktig materiale som glass og plast bidrar også til å skape en stor romfølelse.

Inspirasjonsbilder: Unsplash

Inspirasjonsbilder fra en 1,5 etasjes husmodell og fra et 1-etasjes hus

6. Ha flere lyskilder: 

En ensom taklampe som lyser opp hele rommet gjør at det oppleves som mindre. Innred isteden med flere lamper for å fordele lyset som da trekker flere ytterkanter av rommet.

 

Del artikkelen