Gå til innhold

Jul i et stort hus - med plass til hele familien

Da Ingunn og Kjetil skulle finne et hus som var stort nok til to voksne, fire barn, tre hunder og en katt, falt valget på Älvsbyhuset “Henrik”. Her er det boltreplass til alle og en genial romløsning.

Juleforberedelser: Familien er samlet til en hyggelig bakestund

Snart julefeiring: Alle gleder seg til jul

Tomta til familien på Fannrem utenfor Trondheim, ligger på en ås med nydelig utsikt av snøhvitt vinterlandskap, som rammes inn av julepyntede vinduer med julestjerne og levende lys. Med en slik utsikt passet huset Henrik perfekt, på grunn av de store vinduene som pryder veggen som vender ut mot dalen.

– Vi hadde egentlig tenkt å kjøpe en av de andre hustypene først, men selgeren gjorde oss oppmerksomme på at vi ville få vinduene slik at vi så rett inn i garasjen. Derfor er jeg så utrolig glad for at vi ble tipset om akkurat dette huset, som har gitt oss det vi ønsket oss og mere til, sier Ingunn Salberg.

Gå på 360-visning i huset Henrik her

I dag er det lucia, og bortsett fra eldstejenta er alle barna hjemme. En perfekt anledning for en hyggelig bakestund, så Ingunn har satt luciadeigen til heving på det romslige kjøkkenet. Den utradisjonelle 1-etasjen med en gigantisk kjøkken- og stueløsning gir en herlig romfølelse, som styrkes av tilvalget med lave vinduer i stua som gir ekstra mye lys. Det er med andre ord god plass til det store juletreet som strekker seg helt opp til taket, og resten av huset er lekkert pyntet til jul.

-Vi er en sosial familie og at vi har kjøkken, spisestue og stue i ett gjør at det går at man er sammen selv om en står og lager mat, en sitter ved spisestua og en vil se på TV. Her går vi aldri oppå hverandre, sier Ingunn.

@kleivabakkan64: Ingunn har et godt øye for detaljer og har skapt en varmt hjem for familien, med en gjennomtenkt stil.

Stort og luftig: Den gigantiske kjøkken- og stueløsningen gir en herlig romfølelse og fantastisk utsikt til vinterlandskapet

Utestue for helårsbruk

Det dufter snart nybakte lussekatter, men istedenfor å spise de  inne bestemmer de seg for å fyre opp i utepeisen. Med hjelp av en tennbrikke knitrer det snart ifra flammene, som gir et gyllent lys over sitteplassen som er plassert rett utenfor kjøkkenvinduene.

For Kjetil, mannen i huset, har selv bygget en utestue med tak og le-vegg som man har adgang til via en verandadør i stua, der familien kan sitte ute hele året.

– Med saueskinn i stolene og gode pledd så blir det lunt og koselig å sitte her også på vinteren, vi fyrer i utepeisen og tar med noe godt å spise. Det gir en forlengelse av huset som vi er utrolig fornøyde med at vi bygget, smiler Kjetil.

Taket over utestua gjør at familien sitter ute si alt slags vær, så det vil Kjetil anbefale alle å bygge. Og på sommeren er det plass til både spisebord og solstoler på terrassen, så den har mange funksjoner og er elsket av hele familien.

Utestue: Med ymse vær, som Trondheimstraktene byr på, er det lurt med tak over uteplassen

Brukes hele året: Med saueskinn i stolene og gode pledd så blir det lunt og koselig å sitte her også på vinteren

Utrolig lave strømpriser

Med de høye strømprisene kunne det store huset fort blitt dyrt å holde varmt, spesielt på kalde vinterdager. Men fraluftvarmepumpen som er standard på alle Älvsbyhus, gjør at huset er lunt og varmt døgnet rundt uten at det synes på strømprisen.

Familien har valgt å installere en vedpeis ved kjøkkenet etter at de flyttet inn, men det er såpass varmt i huset at om de velger å fyre må de åpne verandadøra eller et vindu.

– Folk tror jo nesten ikke på meg når jeg viser dem strømregningen! I november betalte vi under 1300 kroner inkludert nettleie, og vi har det godt og varmt i hele huset. Dessuten kan alle seks dusje uten at det blir tomt for varmtvann og det er deilig - det kunne vi ikke i det forrige huset vårt, ler Ingunn.

Og med noen få tastetrykk på varmepumpa kan man øke kapasiteten på varmtvannstanken om det skulle være behov for det.

– Varmepepumpen tar varme fra lufta i huset og gjenvinner den, og vekselvis varmer opp radiatorene som varmer opp huset og varmtvannsberederen, med minimalt strømbruk. Det har mye å si i disse dager med ekstreme strømpriser, forteller Kjetil.

Både han og Ingunn er samstemte i at de ikke føler de har måttet velge bort noe ved å gå for et ferdighus. – Vi har fått det huset vi har drømt om, og jeg har storkost meg med å male og sette mitt personlige preg på huset. Vi har alt vi trenger her, sier Ingunn og smiler. 

Vil du også bygge et stort familiehus?

Vi har lang erfaring med å hjelpe familier med å bygge nytt hjem. Ta gjerne kontakt via vårt kontaktskjema, så hører du fra din lokale forhandler. Sammen kan dere se på hvilken husdrøm du kan realisere. Det er uforpliktende og kostnadsfritt å få en kalkyle på din husdrøm.

Kontakt oss her

Tips fra Ingunn:

Bli inspirert på hennes Instagram konto @kleivabakkan64

Folierte kjøkkenskap: Hvis du ønsker et enda mer personlig preg på kjøkkenet, kan du gjøre som Ingunn. Hun har valgt å foliere overskapene, og på under to timer fikk kjøkkenet en ny og fresh «look».

Gulv som tåler en trøkk: Med tre hunder er familien avhengige av å ha gulv som tåler en trøkk. Derfor valgte de etter råd fra selgeren å legge nye gulv som ikke blir ripet, selv når ivrige hundelabber løper over gulvet. Lekkert er det også.

Del artikkelen