Gå til innhold

Julehygge i et lunt hus med lave strømkostnader

Når vi kommer på besøk en desemberdag, møtes vi av et julepyntet hus rammet inn av vakker vinterfrost og snø. Det er bitende kald ute, men inne er det lunt og varmt, selv på sokkelesten. – Det er vel noe av det jeg har vært mest fornøyd med etter at vi flyttet inn, at vi kan ha det såpass deilig og varmt uten at det synes på strømregningen.

Inne er det alltid lunt og varmt. Her koser familien seg med baking av pepperkaker

Et lunt og varmt hus i bitende vinterkulde

Vi kan ha 24 grader inne og dusje så lenge vi vil uten å tenke på prislappen. Varmen er jevn og behagelig i hele huset, sier en fornøyd Vigdis Løften.

Det klimavennlige huset har nemlig en fraluftsvarmepumpe av den nyere generasjonen som gir en både kostnadseffektiv og miljøvennlig oppvarming. Du får både ventilasjon, varme og varmtvann, og pumpen leveres som standard i alle Älvsbyhus.

Lun julestemning: Familien er fornøyd med den åpne stue- og kjøkkenløsningen. Det gjør at de bruker kjøkkenet mye

Juletradisjoner: Pepperkakebaking er en av mange juletradisjoner som familien setter pris på

At kjøkkenet i huset deres er såpass åpent, gir en inkluderende atmosfære som familien er veldig fornøyd med. Den som lager mat føler seg aldri alene, og kjøkkenet er liksom en del av stua og spiseplassen, mener samboerparet.

I løpet av den første sommeren familien bodde her fikk de plantet plen og satt opp en hekk slik at hagen er så og si ferdig. Dessuten snekret Henrik selv en overbygget veranda som de har fått mye glede av.

– Siden vi har levegger på begge sider av verandaen er det lunt og godt å sitte her, og på sommeren sørger overbygget for å ikke slippe inn så mye varme og lys at det blir for varmt, men nok til at du får glede av sola, sier Henrik.

Julestjerne-tipset:

@Vigdis Løften  elsker å ha julestjerner i vinduene! Faktisk kommer stjernene opp før den andre julepynten. Derfor er hun så glad for at hun bestilte ekstra kontakt til oppheng av julestjerne i begge vinduene ved siden av det store spisebordet da hun bestilte huset. Dermed slipper hun å styre med lange ledninger og krøll, men bare plugger stjerna rett i på en-to-tre.

Koselig lesekrok i overetasjen

Vigdis elsker å ha julestjerner i vinduene!

Det har blitt så koselig i overetasjen. Innredning av denne er ikke inkludert i prisen på et Älvsbyhus. Her står huseier fritt til å innrede arealet akkurat som man ønsker og når man ønsker. Paret valgte å leie inn lokale snekkere til å gjøre jobben, så her har de fått to kjempekoselige barnerom med skråtak, TV-stue, en liten lesekrok og ikke minst et ekstra bad.

– Etter vi fikk snekkere til å ta hele jobben med å bygge ferdig andre etasjen akkurat slik vi ønsket er vi kjempefornøyde.  Og det er jo litt deilig at barna kan ha sitt eget bad der oppe, og så får vi vårt eget private voksen-bad nesten for oss selv, sier Vigdis lurt.

Hun påpeker at det er mange valg du kan ta for å forme huset til ditt eget. Hun og Henrik er glade i farger, så de har blant annet malt andreetasjen mørkeblå, en farge som kler den okergule godstolen i lesekroken godt.

– Vi tenker ikke over at vi bor i et ferdighus, vi har jo fått akkurat det huset vi drømte om. Jeg ville valgt akkurat det samme huset om igjen. Jeg gleder meg til å feire jul her med familien min uten bekymringer for strømregninger og byggeproblemer, smiler hun.

Koselig lesekrok i 2. etg: Å lese høyt for barna fra boka «Julemysteriet» av Jostein Gaarder er en koselig tradisjon for Vigdis, og juletreet bidrar til godstemningen

Overetasjen har familien utformet selv etter overtagelsen av huset. Da fikk de det akkurat slik de ville

Etter fire år i huset har familien bodd seg inn og fått erfare at det å kjøpe ferdighus ikke betyr at du må gå på kompromiss med kvalitet eller komfort.

– Man kan kanskje tenke at når et hus kommer til den prislappen, så vil det være ting og tang som går i stykker eller ikke fungerer optimalt. Men vi har virkelig ikke hatt noen problemer verken med det elektriske, bad, hvitevarer eller lignende som man kan frykte dukker opp i etterkant av innflytting, sier Henrik.

Han forteller at de hadde en befaring fra Älvsbyhus rett etter innflytting, og da var det bare noen små, kosmetiske detaljer de ønsket å fikse på, som ble rettet opp straks etter.

– Det eneste jeg ville gjort annerledes er å ta spotter i alle vinduene. Vi valgte spotbelysning i tre vinduer på stua, og nå som vi ser hvor fint det er så skulle vi ønske oss spotter i alle sammen, humrer han.

Vil du også bygge et stort familiehus?

Vi har lang erfaring med å hjelpe familier med å bygge nytt hjem. Ta gjerne kontakt via vårt kontaktskjema, så hører du fra din lokale forhandler. Sammen kan dere se på hvilken husdrøm du kan realisere.

Kontakt oss her

Ferdig-tre: Familien har investert i et naturtro plastre, som enkelt pakkes opp hver jul

Det er ekstra stas å hjelpe til med å pynte juletre og det er forventningsfulle barn som gleder seg til jul

Del artikkelen