Gå til innhold
Fotograf: Rebecca Lundh

Man bygger nytt hus kun en gang

I naturskjønne omgivelser i Gällivare bor Emelie og Niklas Kemi med døtrene sine. Når du går inn dørene til huset blir du møtt av av en stor og innbydende løsning med fantastisk utsikt til naturen. Her trives familien veldig godt!

Ekstra dekorvinduer og lave vinduer lar lyset flyte fritt rundt i huset. Samtidig som at familien får en helt fantastisk utsikt til omgivelsene.

 

Da familien Kemi skulle bygge nytt hus falt valget på 1,5-etasjes huset Åse fra Älvsbyhus. De store og åpne flatene i kombinasjon med en vindusløsning som tar vare på det aller meste av utsikten, samt mulighetene i overetasjen var det som lokket mest. Emelie og Niklas valgte dessuten en rekke tilvalg for å gjøre hjemmet mer personlig.

– Vår tanke var at man bygger jo hus kun en gang i livet, og da vil vi bygge akkurat det hjemmet vi ønsker. Det angrer vi ikke et sekund på! 

Huset Åse i winter wonderland! Familien har oppgradert med 34 graders takvinkel med forhøyd veggliv. Etter leveransen har de blant annet endret på inngangspartiet.

Stor og åpen planløsning

I den åpne planløsningen i første etasje er det bra med plass til hele familien. Med helglassede terrassedører, lave vinduer og dekorvinduer får dagslyset flyte fritt rundt i huset. 

– Vi ville ha så mye av utsikten som mulig. Det er desssuten ekstra fantastisk om kvelden når man ser belysningen fra skibakkene, forklarer Emelie.

I første etasje har Wilja og Malwa sine rom, og jentene forteller med stor glede at det beste med flyttingen var å få sine egne rom fordi de delte rom i det forrige huset. 

Lillesøster Malws rom er en fargekladd...

... og fylt med enhjørninger i alle mulige former

I storesøster Wilja sitt rom matcher fargene i dus rosa og grått. Det er tydelig at interiør er en stor interesse.  

– Jeg ville at det skulle se litt ut som et hotellrom, forteller hun stolt. 

En romslig overetasje

I overetasjen møtes man også av en stor og åpen planløsning. Ark på taket og forhøyd veggliv gjør at overetasjen får ekstra areal. Også her har man klart å ivareta utsiken på den beste måten ved å plassere arken i retning av de flotte omgivelsene bak huset. 

– Da vi skulle innrede overetasjen etter vi overtok huset, valgte vi å ha enda et oppholdsrom i overetasjen, og det er helt topp når barna har venner på besøk og vil være litt i fred, forteller Emelie. 

Her finnes også Emelie og Niklas sitt soverom, som føles luftig og gjennomtenkt. 

 

Man forstår at familien trives i sitt nye hjem. Når vi spør Emelie om hvilke tips hun vil gi til de som planlegger å bygge nytt er hun rask med å svare: 

– Ikke spar på tilvalgene! Vi angrer ikke på noen av tilvalgene,

- men vi skulle kanskje valgt flere spotlights i vinduskarmene, for det gir et så koselig lys både fra innsiden og utsiden, sier hun og fortsetter. 

– Jeg kan anbefale at man drar for å se på et visningshus. Vi har mange som har kommet forbi for å se på vårt hus, for deretter å ha valgt Älvsbyhus fordi de har blitt så imponert. 

 

Del artikkelen