Gå til innhold

Intervju: Tore Aune

Oppføringen gikk som en drøm

Da Lene skulle ut i boligmarkedet alene var hun forberedt på å finne en leilighet. I stedet endte hun opp med en stor enebolig på Tonstad i Sirdal. 

– Da jeg ble aleneboende begynte jeg å se meg om etter en leilighet i nærområdet, men det skulle vise seg å være lettere sagt enn gjort, forteller Lene Bjunes Røe. – Det lille som fantes var ganske langt fra hva jeg ønsket meg. Jeg forsto at jeg måtte tenke annerledes om boligdrømmen.

Og annerledes ble det, for på hjemstedet viste det seg at flere allerede bodde i Älvsbyhus.
– Det hadde egentlig ikke slått meg at de fine eneboligene jeg var så vant til å se faktisk kunne være et alternativ, forteller Lene. – Men da jeg fikk høre om prisen og løsningene satte jeg meg raskt ned og begynte å undersøke.

Kort vei fra katalog til visning

Lene bestilte kataloger og søkte på nett, og derfra var ikke veien lang til at hun fikk kontakt med Älvsbyhus-representanten i området, Fredrik Ihlen. – Forhandler kunne fortelle at det var flere visningshus rundt Sirdal som kunne besøkes, og jeg kastet meg på, sier Lene.

Noe av det første hun oppdaget var at det var mye å velge i. Hun måtte gå flere runder med seg selv før hun landet på en husmodell som hadde alt hun så etter, og mer til. Dermed ble det modellen Dovregubben. – Hustomta og dens beliggenhet ble avgjørende for valget, både med tanke på størrelse, muligheter, utsikt og lysforhold, forteller Lene.

Valget var tatt. Lene skulle bli huseier, og det til en pris hun knapt hadde våget å drømme om. – At det gikk an å få seg ny enebolig til under to millioner kroner hadde jeg aldri trodd, sier hun.

Kjøkken

Oppføringen gikk som en drøm

Så kom den store dagen da første modul i huset skulle heises på plass. Spenningen var stor, og apparatet som ble igangsatt var proft.
– Det gikk jo knapt seks uker fra start til jeg kunne sette nøkkelen i døra, forteller Lene.
– Alt gikk skikkelig smidig. Selger hadde på forhånd lagt frem absolutt alle alternativer for meg og gitt meg nøyaktige og forutsigbare priser på ulike løsninger, så jeg visste til enhver tid hvordan jeg å an.

Det var da hun kom inn i huset første gang at hun fikk se hvor stort huset egentlig var.
– Det var vanskelig å forstå at det var mitt!
Lene har allerede begynt å planlegge rominndelingen på det store loftet, som kan gi både treningsrom, stue eller gjesterom.
– Bare der blir jo huset nesten dobbelt så stort, sier hun.

Rom for personlig preg

Lene har fått gjort mye siden hun flyttet inn i mai 2016. – Jeg har valgt å prioritere utsiden, med maling, oppføring av carport og en del småprosjekter som setter personlig preg på huset. Jeg trives stadig bedre, og vil uten å nøle anbefale andre å se på de samme løsningene, avslutter en glad Lene Bjunes Røe. 

Ønsker du å få huskatalog tilsendt i posten gratis? Klikk her.