Gå til innhold

Se huset hjemmefra – sånn foregår digitale visninger

Hvis du ikke kan gå ut på visning, kan visningen komme hjem til deg. Älvsbyhus har hatt suksess med digitale visninger siden koronapandemien bremset muligheten for å dra på en fysisk visning. Nå kan du se ferdighusene i din egen stue.

Slik kan du gå på visning hos Älvsbyhus fra din egen stue

Hvordan foregår en digital visning hos Älvsbyhus? Vi tok en prat med en som har lang erfaring med å hjelpe folk gjennom prosessen med å kjøpe hus - Anita Milje, som er forhandler av Älvsbyhus i Rogaland, deler av Vestland og Agder vest.

Nye løsninger og 360

Anita har holdt digitale visninger siden Älvsbyhus lanserte det. Potensielle kunder og interesserte kan melde seg på visningene eller avtale en en-til-en presentasjon. Nettvisningene blir gjennomført ved hjelp av digitale løsninger, der Anita gir en detaljert og grundig gjennomgang av alle aspekter ved prosessen, også det som har med byggesøknader å gjøre. Husets egenskaper, valgmuligheter innenfor standard og eventuelle tilvalg forklares i detalj, og det er åpning for å stille spørsmål underveis.

Sjekk aktuelle visninger her

Anita Milje møter til vanlig kundene sine ansikt til ansikt på visning, men i det siste har det blitt digitale visninger

Anita og Gard trives best når de kan møte kunder i visningshuset eller når fornøyde kunder har visning hjemme hos seg.

For enkelte hustyper er det også mulig med en 360° visning. Her blir du tatt med på en rundtur i hele huset, fra rom til rom, mens du sitter trygt hjemme hos deg selv. Huset er fullt møblert med mange fine detaljer, og ved hjelp av pc’en kan du “gå” fra rom til rom for å få sett hele huset.

Du bruker mus for å klikke og dra, sånn får du sett alle vinkler, og markeringer i bildet hjelper deg med forflytning fra sted til sted. Små ikoner i hjørnene gir deg forskjellige måter å navigere på og det er bare å prøve seg fram.

Prøv å gå på besøk i hustypen Henrik her

Husmodellen Henrik er en av dem du kan gå på virtuell rundtur i ved hjelp av 360° visning

Her får du også mulighet til å oppleve hvordan en kunde har innredet husets overetasje

Interesserte huskjøpere i alle aldre

– Første gangen var det faktisk mange nysgjerrige konkurrenter som meldte seg på, forteller Anita litt lattermildt.

Hun synes absolutt det er smigrende å være foregangsfigur innenfor et nytt og spennende felt. Tilbakemeldingene fra kundene har også vært jevnt over gode. De fleste er vant til å forholde seg til møter over nett og behersker det godt. Noen trenger imidlertid litt mer hjelp, særlig eldre som ikke er så vant med nyere teknologi.

– Vi har kunder helt opp i 80-årene, som det også er stor forskjell på. Ikke så lett å få det til for alle. Noen ganger har vi opplæring i forkant, for eksempel sammen med noen yngre slektninger, forteller Anita.

Bygg ditt eget ferdighus på nett

Også tjenesten der man kan «bygge» huset sitt på nettet, det vil si å endre tak, vinduer, farger og mange andre detaljer har vært populær, og Anita guider gjerne potensielle kjøpere over telefonen på hvordan de kan bruke dette verktøyet.

-Det er en god og intuitiv måte å visualisere hvordan ditt nye hus kan bli, sier Anita.

Hvilket gulv vil du ha i husmodellen Alvar? På nettet kan du forsøke deg fram med forskjellige farger og overflater på huset.

I kjøkkenet kan du leke deg frem med ulike valg. Alt fra integrerte hvitevarer, til skuffer, fronter, bakvegger osv

I husbyggeren kan du velge modell, vinduer, tak, overflater, og mye mer. Du kan endre utseende i alle rom og du ser umiddelbart hvordan endringene blir. En innebygd kalkulator viser deg hvor mye tilvalgene påvirker prisen.

En god introduksjon til Älvsbyhus

Absolutt alt har ikke foregått over nett. Til nå har kundene foretrukket å møtes ansikt til ansikt når avtaler skal underskrives, selv om også digital signering er mulig. Digitale visninger er et godt supplement, men dekker ikke alle inntrykk en får på en ordinær visning. Etter sommeren, da restriksjonene ble lempet på, kunne en holde ordinære visninger i egne visningshus der én og én påmeldt familie fikk tilgang. Ennå har det ikke vært arrangert visninger i private hjem, da Älvsbyhus er nøye med å forholde seg til de gjeldende smittevernreglene.

– Det er utrolig morsomt å se hvilke kvantesprang vi har tatt fra de første digitale visningene, til nå, sier Anita Milje.

Hun kommer til å beholde dette som et godt verktøy i fremtiden også, selv om det ikke vil trumfe fysiske visninger.

– Vi får jo ikke formidlet atmosfære, materialer og teksturer å ta på, samt andre kvaliteter på samme måte, men det er helt klart en god inngang til å bli kjent med Älvsbyhuset på, avslutter Anita Milje.

Del artikkelen