Gå til innhold

Intervju: Rolf Schreiner

Fotograf: Paulo Pagani

Hjemme hos

’’Vi har spart minst 1 million. Kanskje 2.’’

Hva slags hus skal man velge? Hvor stort – og til hvilken pris? Alle husbyggere må ta viktige avgjørelser før prosessen settes i gang, og Ingrid & Harry var nøye på å finne en husbygger som kunne gi dem gode og praktiske innvendige løsninger til en fornuftig pris.

Da kom Älvsbyhus sterkt inn i bildet – også fordi det var flere andre Älvsbyhus i bygda som kunne tas nærmere i øyesyn. Og ikke minst – eierne av disse husene var meget fornøyd med sine valg av hustype.

Älvsbyhus med godt rykte i Sand

Ingrid forteller at hun også ble anbefalt Älvsbyhus av kolleger på jobben, og dermed endte hun og Harry opp på en visning på Jelsa våren 2017. Her traff de Gard Grubstad for første gang – han er Älvsbyhus sin representant i Rogaland, og han gav umiddelbart et tillitvekkende inntrykk. Og huset han viste frem, gav positive tanker.

Paret her bodd på Sand tidligere, men de siste to årene har de leiet en bolig i Erfjord. Da familien vokste til fem medlemmer, ble det nødvendig å tenke fremover og ønske seg mer plass og flere rom – og drømmen om å eie eget hus begynte å ta form. Første skritt var å kjøpe tomt av Suldal kommune, den lå på Stegåsen byggefelt på Sand.

Mest hus for pengene

Andre husbyggere ble vurdert av Ingrid & Harry, men det gikk ikke lang tid før de møtte opp på Gard sitt Älvsbyhus-kontor i Haugesund for å skrive kontrakt. Det var rett og slett ingen andre som kunne konkurrere med Älvsbyhus med henhold til pris på den  husstørrelsen de ønsket seg.

De valgte hustypen Edvard – et 1,5-etasjes hus med to gode soverom, bad og gjestetoalett, stor stue og åpen løsning mellom spisestue og kjøkken. Godt med plass for store og små.

Fra både stue og vaskerom er det direkte utgang til uteplassen – praktisk med sølete tøy direkte til vaskerom. Fra stuen er det tilgang til hage eller terrasse. ‘’Foreløpig er andre etasje ett stort rom,’’ forteller Ingrid. ‘’Der vil det med tiden bli to soverom, bad og loftstue. Da får hele familien godt med plass over to romslige etasjer.’’

‘’For oss var det en glede å samarbeide med både Gard og Anita i Älvsbyhus gjennom hele byggeperioden,’’ sier Harry. ‘’De tok seg av all fremdrift når det gjelder papirarbeidet overfor de kommunale etater, og de styrte hele prosessen slik at vi hele tiden kunne senke skuldrene og vite at alt gikk rette veien. Faktisk fikk vi inntrykk av at vi var de eneste huskundene de hadde for tiden, og det vet vi jo er langt fra sannheten!’’

Huset ble reist på én dag

‘’Aktivitetene på den store byggedagen startet kl 07.00 om morgenen – da var kranen på plass, og trailerne med elementer kom til tomten på Stegåsen,’’ forteller Ingrid. ‘’Publikummere strømmet til utover dagen, og alle var imponert over hvor fort huset reiste seg, og at taket var tett allerede første dag. Naboer som dro på jobb om morgenen, var svært overrasket over at et helt hus var reist på én dag. Og etter at huset fikk satt seg, og diverse innendørs håndverksarbeid var unnagjort, kunne vi flytte inn 12. desember.’’

 

Anbefaler Älvsbyhus til andre

Etter fire måneder i nytt hus har Ingrid & Harry ingen negative oppdagelser, ingenting som Älvsbyhus må komme for å fikse. ‘’Etter at servicemannen sjekket huset rom for rom, er alt som det skal være,’’ sier Harry.

Paret sørget selv for rørleggerarbeidet og fremskaffelse av heisekran. Resten – innbefattet graving, grunnmur og ferdig hus med alt elektrisk – ble overlatt Älvsbyhus. ‘’Vi høynet husets standard med en rekke tilvalg, det gjelder bl.a. vinduer og kjøkken,’’ forteller Ingrid avslutningsvis. ‘’Prisen på kr 2.345.000 til Älvsbyhus er det derfor ingenting si på. Ingen andre kan konkurrere med denne prisen – vi er sikre på at vi har valgt riktig og spart masse penger. Herved gir vi Älvsbyhus vår beste anbefaling.’’

Finn din nærmeste forhandler