Gå til innhold

Manglet kun drømmeboligen

Beliggenheten var allerede forhåndsbestemt, og med en ferdig opparbeidet tomt, så manglet kun selve drømmehuset for familien Salvesen. Etter å ha sammenlignet ulike alternativer fra flere leverandører, falt valget til slutt på en enebolig fra Älvsbyhus. Et valg familien kan bekrefte at de er svært tilfreds med. – Vi har bodd her i litt over tre måneder og trives så langt veldig godt, fastslår Tor og legger til at det har vært en enkel og behagelig prosess fra begynnelse til slutt.

Eva forteller at hun er oppvokst i Farsund, og legger ikke skjul på at det har spilt en rolle for valg av bosted da paret skulle etablere seg som en familie. Tor på sin side er opprinnelig fra Flekkefjord, men den landlige idyllen og beliggenheten på Hoveland falt i god smak hos dem begge, og de bestemte seg for å bosette seg her etter seks år sammen i Flekkefjord. To ble etter hvert til tre, og da Ida skulle få en lillebror, så økte også behovet for mer plass.

For familien stod ønsket om å fortsette å bo på Hoveland fremdeles høyt i kurs, og løsningen ble dermed å skille ut en tomt kun 40 meter unna den opprinnelige boligen deres, for så å kunne bygge et splitter nytt hus.

Mye hus for pengene

Med planen i boks, startet paret med å sammenligne både ulike leverandører og priser da de skulle velge drømmeboligen sin. Etter nøye vurderinger falt valget på Älvsbyhus som leverandør. – Det var viktig for oss å velge en løsning der vi fikk mye hus for pengene, forteller Tor. Og nettopp på grunn av det store plassbehovet, landet paret omsider på den største husmodellen. – Vi er utrolig fornøyde med valget vårt, både av leverandør og modell. Huset innfrir alle våre ønsker, bekrefter Eva fornøyd.

Prosessen fra A til Å

– Påsken 2015 stod tomten klar, innen 1. mai samme året signerte vi kontrakten med Älvsbyhus, og bare seks måneder senere stod huset ferdig, oppsummerer Tor.

At nøklene stod i døren akkurat i dette tidsrommet kunne på mange måter ikke passet familien bedre. Eva, som nettopp hadde født familiens yngstemann Mats, lå på sykehuset da Tor fikk klarsignal om å kunne starte selve flytteprosessen.

– Jeg kom med andre ord rett fra sykehuset og hjem til drømmehuset, minnes Eva smilende.
– Med en effektiv leverandør i ryggen trenger du ikke å gjøre så mye selv, alt av papirarbeid fikser Älvsbyhus systematisk for deg. Alle tidsplaner og frister har også vært overholdt underveis, og jeg opplevde at de hadde god kontroll på styringen av prosjektet. Du blir loset gjennom hele prosessen fra A til Å, og du trenger ikke vite hvor du skal signere engang, forsikrer Tor lattermildt.

– Med en effektiv leverandør i ryggen trenger du ikke å gjøre så mye selv, alt av papirarbeid fikser Älvsbyhus systematisk for deg. 

Fordeler med å bygge ny bolig

– Strøm! Vi bruker jo ikke strøm, utbryter Tor og ler, før han understreker at mye av skylden for de gode innetemperaturene er forårsaket av godt isolerte vegger og et bra ventilasjonssystem. Med avtrekksvarmepumpe, som også er standard i alle husene til Älvsbyhus, reduseres nemlig oppvarmingskostnadene betydelig. Varmepumpen gir både husvarme, varmt vann og god ventilasjon, noe som er én av mange goder ved å bygge et nytt hus.

Huset ble i tillegg bygget innendørs i tørre lokaler, noe Tor utvilsomt ser på som svært positivt. Fordelen med rask montering under tørre forhold reduserer nemlig fare for fuktproblemer. Han forteller videre at det også har vært morsomt å følge med på hvordan fire effektive håndverkere reiste veggene i løpet av bare noen få dager.

– Det var ganske moro å følge progresjonen fra dag til dag, ettersom utviklingen var såpass drastisk. Håndverkerne hadde også veldig god kontroll på alt. Jobbutførelsen var nøyaktig og ordentlig gjennomført, helt uten skjevheter. Hvis du ser på gulvet for eksempel, så er det jo helt rett og fint, forteller Tor og viser fornøyd frem resultatet av gulvet.

Det er uten tvil en felles enighet om at det har vært behagelig å få levert et hus med alt ferdig installert, og selv om huset i utgangspunktet leveres komplett, forteller Eva at det også har vært rom for å bestemme gulv, tapet og opptil flere andre tilvalg etter egne ønsker. Paret selv har blant annet fått innfridd ønsket om spotter i taket, en kvist i 2. etasje, i tillegg til et ekstra slitesterkt gulv. – Vi må ha et gulv som tåler et skikkelig trøkk, forklarer Tor og lar blikket falle over på barna. 

Alt virker og ingenting knirker

Når vi spør paret hva de i dag er mest fornøyde med, understreker Eva at romløsningene først og fremst er særlig praktiske, i tillegg til at det også er en deilig følelse å bo i noe som er helt nytt. – Ingenting går i stykker og alt virker. Det er verken knirk i gulv eller dører, og det er heller ikke trekk fra vinduene. Også er det jo godt og varmt, konkluderer Eva.

Paret råder andre som vurderer å bygge bolig til å først og fremst finne ut hvilken type hus de ønsker seg, deretter sammenligne priser hos flere leverandører. – Til slutt er det bare å kjøpe deg en tomt og bygge huset, mener Tor. Helt avslutningsvis spør vi paret om de vil anbefale Älvsbyhus videre. – Så absolutt, svarer begge samstemt og skryter av både god kundeservice og et godt håndverk.

Ønsker du å få huskatalog tilsendt i posten gratis? Klikk her.

Bestill katalog