Gå til innhold

Derfor bør du velge ferdighus

Det lyder som et Kinderegg, men er i virkeligheten fullt mulig. Ved å velge ferdighus, tar du et trygt valg uten risiko for ubehagelige overraskelser.

Det å finne det riktige huset som passer for nettopp deg, kan være en lang prosess. Og det er slett ikke så rart. Det er viktig ikke å forhaste seg, når valgene du står overfor kanskje utgjør ditt livs viktigste investering.

Ulik motivasjon
Motivasjonen for å bygge hus kan være svært forskjellig fra person til person. Noen har bodd i byen, stiftet familie og ønsker seg mer plass, mens andre har fått ny jobb eller blitt pensjonister og ønsker seg mer hage og hus for å dyrke fritidsinteressene. Kanskje har du vært på flere visninger men ikke funnet det rette huset for deg? Da kan det hende at tiden er inne for å bygge selv.

På tross av at Älvsbyhus leverer ferdighus finnes det likevel opptil 150 forskjellige tilvalg å velge i. Dette gjør det enklere å sette et personlig preg på boligen. Her er et utvalg inspirasjonsbilder som viser hvordan et ferdig resultat kan se ut.

Kanskje leter du etter hus uten å ha bestemt deg for tomt. Da må du huske på at tomten og omgivelsene må harmonere med det huset du har tenkt å velge. I noen tilfeller stiller også kommunens reguleringsplan spesielle krav til utforming. Det er i alle tilfeller ikke å anbefale å forsøke å tilpasse tomten til huset, men heller det motsatte.

Innvendige løsninger vel så viktig
I jakten på drømmeboligen er man ofte først og fremst opptatt av den utvendige fasaden, altså hvordan huset ser ut, men det er de innvendige løsningene som avgjør om huset kan svare på de behovene du og dine har. Det er naturlig å spørre seg om du skal få tegnet et hus fra grunnen av eller om du skal velge en standardløsning. Et arkitekttegnet hus gir deg andre muligheter enn et ferdighus, men det skaper også en usikkerhet for om huset virkelig blir slik du hadde tenkt. Prisen er også en helt annen.

Å bygge hus innebærer ofte å inngå kompromisser – av økonomiske, formmessige og grunner relatert til den tomten du har sett deg ut. Standardløsninger gir trygghet, fordi de ofte tilfredsstiller mange behov. Dessuten er de i de aller fleste tilfeller billigere. Husk at husbygging skal være en positiv opplevelse.

Går du med byggeplaner og ønsker å vite mer om Älvsbyhus? Kontakt gjerne en av Älvsbyhus sine representanter for en hyggelig husprat.

Älvsbyhus bygger hus nummer 40.000!

Enda en milepæl i Älvsbyhus sin historie – Hus nummer 40 000 bygges denne uken! "Det føles som at det var kort tid siden vi bygde hus nummer 20 000, men det er allerede 15 år siden", sier Kent Johansson, VD i Älvsbyhus konsernet.

Les mer