Gå til innhold

Det lønner seg å bygge hus innendørs

De aller fleste husene i Norge lages utendørs på tomten hvor det skal stå i nåde for både vær og vind gjennom hele byggeperioden. Dette kan føre til store skader allerede før du setter nøkkelen i døren på ditt nye hjem. Det finnes imidlertid tryggere alternativer.

I Norge opplever vi mange dager med regn, storm og lange vintre. De fleste nordmenn har slått seg til ro med det norske klimaet og risikoene som kommer med det. Vil du imidlertid redusere risikoen betraktelig for fukt og ytre skader på ditt nye hus burde du vurdere hus som bygges innendørs.

Unik byggeteknikk gir mindre fukt
Store fabrikker ser kanskje ikke så vakre ut, men de tillater at vakre hus kan skapes trygt og skjermet fra vær og vind på innsiden. Nils Sundström i Älvsbyhus sier at metoden både tillater effektive byggeprosesser, og mindre slitasje på byggematerialet.

– Det er tørt, så enkelt er det. Vi bygger ikke i regn, vind eller frost. På tross av skiftende forhold på utsiden, har vi perfekte forhold på innsiden til å skape et godt hjem uten at det oppstår noen uønskede fuktskader i prosessen, fortsetter Sundström.

Moduler

Effektivt og kvalitetsikkert
Sundström forteller videre at innendørsbyggingen skaper en rekke konkurransefortrinn som andre produsenter bare kan drømme om. Både når det kommer til effektivitet og kvalitet åpner Älvsbyhus sin byggeprosess for noe helt unikt.

– Det er klart at med alle forhold lagt til rette vil vi oppnå en høy effektivitetsgrad. Mye av grunnen til at vi er så konkurransedyktige på pris som vi er, er på grunn av en effektiv arbeidsmetode i konstruksjonsfasen. Vi bygger husene raskt, noe som ikke bare settes pris på av nye kunder som gleder seg til å flytte til et Älvsbyhus, men det er også noe som tillater oss å ligge på det prisnivået vi gjør. Du får faktisk i pose og sekk, så det lønner seg å bygge hus innendørs, fortsetter han fornøyd.

Mye hus for pengene
Rasjonelle produksjonsrutiner og innovative løsninger gjør at beboere i Älvsbyhus får mer til overs til andre deler av flytteprosessen. Dette betyr at du som kunde både sitter igjen med et hus bygd under tørre forhold, og med nok penger igjen til å innrede ditt hjem akkurat slik du alltid har ønsket.– Et ferdighus som blir bygget innendørs er et godt alternativ for de som vil ha mer penger til andre ting, som møblering og personliggjøring av sitt nye hjem. Ikke bare er det positiv for byggutviklere å ha et alternativ til tradisjonell husbygging, men det er også nødvendig for at folk flest skal kunne ha råd til å skaffe seg et eget hjem, sier Sundström.

Jubileumshuset på plass

Det har lämnat fabriken och transporterats till Stockholm. Älvsbyhus nummer 40 000 har nu även rests och förbereds som bäst för familjen Farragher Morén.– Det känns väldigt spännande! Varje gång vi är här händer det något nytt, säger Naomi Farragher Morén.

Les mer
Bestill katalog