Gå til innhold

Målet er å doble antall solgte hus

Nå satser Älvsbyhus - utbygd fabrikk, økt antall hus og et løft for Älvsbyn. - Vi investerer faktisk i en skiheis i Kanisbakken samtidig som vi investerer for fremtiden i en utbygd del av fabrikken, forteller Kent Johansson, VD i Älvsbyhus.

Älvsbyhus er størt på sitt marked i Sverige, og tar nå sats med nye investeringer. Fabrikken i Älvsbyn er bygd ut med 500 kvadratmeter og investeringer på over 50 millioner kroner gjennomføres akkurat nå. Arbeidet med å forberede seg for økt salg og produksjon er altså i full gang.

Kent Johansson, VD, Älvsbyhus:

- Vi har satt opp et mål om å doble volumet av hus som vi produserer og selger. Det kommer selvfølgelig til å gi muligheter for nye arbeidsplasser om vi klarer målsetningen. Hvor mange vil jeg ikke uttale meg om, men i dagens fire fabrikker jobber den 321 stk. og vi blir fler. Her i Älvsbyn er vi 159 i dag - det er 20 fler på bare t år faktisk. En dobling av antall ansatte blir det naturlig nok ikke med kommende års teknikkutvikling. Men vi kommer til å måtte ansette fler om vi klarer vår målsetning.

- Vi skal opp på dette nivået og vi spisser nå vår markedsføring og utvikler vårt produkt for å klare dette målet. Det er et langsiktig mål, men for å nå dit må vi selvfølgelig forbedre alt egentlig. Derfor gjennomgår vi nå en "make over" der vi forandrer alt fra hvordan vår katalog og hjemmeside ser ut, til en utbygd fabrikk og et langsiktig arbeid for å utvikle vårt produkt enda mer.

Fabrikken i Älvsbyn bygges altså ut med 500 kvadratmeter og arbeidet pågår for fullt for å utvikle og bygge fremtidens enda mer energieffektive hus, også kalt for nullhus.

Johansson:

 - Vi vet at kravene skal skjerpes, så der vil vi ligge i forkant og til og med bygge enda mer fleksible hus, så kundene kan få fler valgmuligheter til sitt drømmehus.

Men det er ikke bare hus og fabrikker som bygges i Älvsbyn. Nå får også Kanisbakken en ny skiheis som er finansiert av Älvsbyhus.

- Ja, det stemmer - vi tar den investeringen og donerer en heis til kommunen for å bidra til et mer attraktivt samfunn. Det er viktig for oss at stedet lokker flere tilflyttere, da vi behøver underlag for å rekruttere nye og dyktige medarbeidere. En ny heis og en utbygd fabrikk håper vi vil bli et løft for Älvsbyn på flere sett, sier Johanssn.

Helena Öhlund, kommunestyret, Älvsbyn:

– Fos oss i kommunen er samarbeidet med Älvsbyhus veldig viktig. Og det føles godt at man fortsetter å engasjere seg for å bygge et attraktivt samfunn. At vi nå sammen kan utvikle Kanisbakken er enda et steg i samrbeidet. I tillegg er vi selvfølgelig veldig positive til at Älvsbyhus satser og utvikler sin virksomhet her.

 

Vår prosess - 4 steg til nytt hus

Det dukker som regel opp mange spørsmål når man skal gjennom en byggeprosess. Älvsbyhus har sitt eget nettverktøy, der kundene enkelt kan følge sin byggeprosess. Du får din egen profil når du blir kunde hos oss.

Les mer
Bestill katalog