Gå til innhold

Älvsbyhus støtter Miljøagentene

Älvsbyhus og Miljøagentene har sendt ut 2400 fuglekasse byggesett til 117 SFOer i landet. Sammen med barna skal vi delta på den nasjonale dugnaden Oppdrag Fuglekasse, og snekre hjem til fuglene.  

Målet er å spre kunnskap og engasjement om miljøvern blant barna, samtidig som man hjelper fuglene og deres utfordringer. Dette anser Älvsbyhus som et viktig arbeid å delta i, og bidrar i år med fuglekassebyggesett.

– Älvsbyhus har et stort fokus på miljø i alt fra å utnytte hver eneste del av tømmeret til å benytte frakt med minst mulig klimaavtrykk. Å kunne bidra til å øke engasjementet rundt natur og miljøvern blant unge føles derfor som et naturlig og godt valg, og vi gleder oss til å følge med på bidragene, forteller Kirsten Marie Evensen, markedssjef i Älvsbyhus.

Flere får delta

Samarbeidet gjør at flere barn kan delta i Oppdrag fuglekasse, der det til vanlig er lokal- og fylkeslag i Miljøagentene og deres samarbeidspartnere som kan søke om støtte. Med fuglekassene fra Älvsbyhus får også ivrige SFO-er være med på dugnaden og spre naturglede. Blant SFO-ene som deltar i Oppdrag Fuglekasse er Saga SFO i Alta, én av flere skoler som har eget naturprosjekt.

­ – Jeg synes jo at dette er et veldig bra tiltak. Skolen har et naturprosjekt som går litt på det samme om å få ungene ut i naturen – det er mye læring i det. Også er det fantastisk at ungene kan føle at de er med på å bidra i naturen og for fuglene spesielt, sier Elin Isaksen ved Saga SFO.

Oppdrag fuglekasse – et morsomt og viktig arbeid

Miljøagentene Lotte Franke (12) og Inga Franke (11) har selv vært med på å bygge fuglekasser, og synes det er et morsomt og viktig arbeid.

­ – Det er gøy å være med på arrangementer og samtidig kunne være med å hjelpe kloden. Det er viktig å gi fuglene et sted å bo sånn at de kan legge egg og bli flere, og ikke bli utryddet, forteller Lotte.

– Hvis du henger fuglekassen utenfor et vindu så kan du se hva slags fugler som legger seg der, tipser Inga.

Vil du eller noen du kjenner delta i den nasjonale dugnaden? Les mer om Oppdrag Fuglekasse.

Fuglekasser – en naturlig investering for Älvsbyhus

Älvsbyhus har gjennom flere tiår bygget ferdighus av høy kvalitet. Tanken er at man skal kunne bo godt i et fint hus og likevel ha penger til overs. Som husleverandør tar Älvsbyhus miljøansvar på alvor, og er derfor sikret at skogen som benyttes til å bygge hus blir fornyet ved å erstatte trærne med nyplanting. Og for å levere så miljøvennlige hus som mulig, gjennomsyrer denne grunntanken om å ta vare på miljøet hele produksjonen. Derfor var det aldri noe tvil om å bidra på dette prosjektet – et lite hus for fuglene laget med støtte fra noen som også lager store hus.

nyheter_artikkel_2.jpg

NYHET! Husmodell designet spesielt for smale tomter

Huset Fanny er et gavelstilt 1,5 etasjes hus med inngang på husets kortside, tilpasset for smale tomter. Den store stuen og kjøkkenet, familiens samlingspunkt, er plassert i enden av huset. Her har vi valgt mange vinduer for rikelig med naturlig sollys.

Les mer