Publisert 13 juli 2022
Oppdatert 13 juli 2022

7 tips for å gjøre uteplassen til en drøm

Når sommeren er her og solen endelig titter frem, lengter vi alle ut. Du som har en uteplass har alle muligheter for å nyte det varme sommerværet til det fulleste. Gi din uteplass litt kjærlighet og skap et sommerparadis med syv enkle triks.

1. Skap rom ute
Ved å ramme inn uteplassen på ulike måter skaper du et område fullt av kos. Spenn opp et solseil som tak og bruk espalier, foldeskjermer eller gjerdevegger for å lage et skjermet område. Dette beskytter også både for innsyn og vind. Et slitesterkt uteteppe forsterker følelsen av å være inne og ute på samme tid.

2. Innred med farger
Glade, friske farger gjør seg ekstra bra sammen med vårens og sommerens grønne. 

3. Koselig med lamper
Bruk lamper tilpasset utebruk for å skape en koselig stemning når mørket faller til ro. Spesielt smart er det med solcellelamper som drives av solenergi, da du slipper å tenke på batteriet og skjøteledninger. Heng opp lyslenker i tråd og bjelker og sett frem levende lys.

4. Dekorer med planter
Akkurat som det er inne, blir uteplassen triveligere med planter. Sett ut store krukker, blomsterkasser og velduftende urter for å komme enda nærmere naturen.

5. Kombiner materialer
Det er behagelig med ferdige møbelgrupper, men en kombinasjon av materialer på uteplassen gir et sjarmerende uttrykk. Bland tre, rotting og stål sammen med sofaer, benker og paller for en hjemmekoselig atmosfære.

6. Tekstiler gir en koselig følelse
Kjølige sommernetter krever sine tekstiler. Bruk puter, tepper og pledd for å gjøre uteområdet varmere og koseligere. Invester i en stor kurv eller et annet oppbevaringsmøbel som rommer tekstilene under natten og ved dårlig vær.

7. En adskilt oase i hagen
Utnytt hele hagen og skap en adskilt oaser i en rolig del av hagen. Sett frem de behagelige loungemøblene, heng opp en hengekøye eller hengestol som byr inn til hvile.
Har du spørsmål?

Vi er her for å svare på dine spørsmål rundt byggeprosessen og hva det koster å bygge nytt hus.

Bilde av boligformidler Stian i Älvsbyhus

Les vår huskatalog

Digital katalog får du umiddelbart tilgang til!

Oi sann!

En uventet feil har oppstått. Last siden på nytt