7 tips for å gjøre uteplassen til en drøm

Når sommeren er rundt hjørnet og solen endelig titter frem, lengter vi alle ut. Du som har en uteplass har alle muligheter for å nyte det varme sommerværet til det fulleste. Gi din uteplass litt kjærlighet og skap et sommerparadis med syv enkle triks.

1. Skap rom ute
Ved å ramme inn uteplassen på ulike måter skaper du et område fullt av kos. Spenn om en seilduk som tak og bruk espalier, foldeskjermer og gjerdevegger for å lage et rom. Dessuten beskytter dette både for innsyn og vind. Et slitesterkt teppe forsterker følelsen av å være inne og ute på samme tid.

2. Innred med farger
Glade, friske farger gjør seg ekstra bra sammen med vårens og sommerens grønne. Velg detaljer og møbler i klare nyanser av rødt, grønt, gult og blått som fanger blikk og gir et livlig inntrykk.

3. Koselig med lamper
Bruk lamper tilpasset utebruk for å skape en koselig stemning når mørket faller til ro. Spesielt smart er det med solcellelamper som drives av solenergi, da du slipper å tenke på batteriet og skjøteledninger. Heng opp lyslenker i tråd og bjelker og sett frem levende lys.

4. Dekorer med planter
Akkurat som det er inne, blir uteplassen triveligere med planter. Sett ut store krukker, blomsterkasser og velduftende urter for å komme enda nærmere naturen.

5. Kombiner materialer
Det er behagelig med ferdige møbelgrupper, men en kombinasjon av materialer på uteplassen gir et sjarmerende uttrykk. Bland tre, rotting og stål sammen med sofaer, benker og paller for en hjemmekoselig atmosfære.

6. Tekstiler gir en koselig følelse
Kjølige sommernetter krever sine tekstiler. Bruk puter, tepper og pledd for å gjøre uteområdet varmere og koseligere. Invester i en stor kurv eller et annet oppbevaringsmøbel som rommer tekstilene under natten og ved dårlig vær.

7. En adskilt oase i hagen
Utnytt hele hagen og skap en adskilt oaser i en rolig del av hagen. Sett frem de behagelige loungemøblene, heng opp en hengekøye eller hengestol som byr inn til hvile.
Har du spørsmål?

Vi er her for å svare på dine spørsmål rundt byggeprosessen og hva det koster å bygge nytt hus.

Les vår huskatalog

Digital katalog får du umiddelbart tilgang til!

Error

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.