Vi gjør det enkelt å bygge hus

Å bygge drømmehuset er for mange en stor ting i livet. Men får du vondt i magen av å tenke på hvor du i det hele tatt skal begynne? Slik synes ikke vi det skal være - derfor hjelper vi deg gjennom hele prosessen. Her er 5 enkle trinn til ditt drømmehus

1

Startskuddet med tomt

Det første steget i prosessen med å bygge hus er naturlig nok å finne en tomt man ønsker å bygge på. Har du ikke funnet eller kjøpt tomt ennå kan vi i Älvsbyhus være behjelpelige med det. Vi har et stort nettverk og mange kontakter som har tomter til salgs. 

På tomten er det viktig å tenke på ting som hvordan solen beveger seg, hvordan det ofte blåser og hva som finnes rundt. Sjekk gjerne detaljplanen for å se hva kommunen har bestemt i området og hvordan det kommer til å bli utviklet fremover.  Og om tomten er tilknyttet kommunens vann og avløp, eller ikke. 

2

Velg husmodell

En av de opplagte fordelene ved å bygge sitt eget hus er at du får akkurat det huset du vil ha. Velger du oss som leverandør finnes det forskjellige modeller å velge i. Alt fra 1-etasjes hus, 1,5-etasjes hus og vinkelhus, til tomannsboliger og fritidshus. 

Også må man gjøre seg opp noen tanker rundt ønsker og behov for det nye hjemmet. Hvor mange soverom trenger du? Vil du ha alt lett tilgjengelig på én flate? Har du alltid drømt om et hus med badstue? Vi hjelper deg med å finne ut hva som tillates å bygge på tomten du har sett deg ut, og sammen setter vi oss ned og lager et utarbeidet tilbud med tegninger, pris og beskrivelse på huset du ønsker.

3

Skaffe byggetillatelse

Så må man skaffe godkjent byggetillatelse av kommunen. Din rådgiver i Älvsbyhus vil hjelpe deg med å samle alt av nødvendige papirer for byggesøknaden og sende den inn for deg.

Når igangsettelse er gitt av kommunen, kan du som husbygger begynne å klargjøre tomten. Dette innebærer gravearbeider og eventuelt sprengning. 

4

Sett ditt preg på huset

Når man har kjøpt en brukt bolig foretar de fleste umiddelbare tilpasninger for å gi hset et personlig preg. Noe som ofte koster skjorta.

Hos oss velger du blant 150 rimelige tilvalg underveis i byggeprosessen for å gjøre drømmehjemmet unikt. Du kan gjøre tilvalg på alt fra fasaden, dekorvinduer, spotlights, oppgradering av kjøkken og hvitevarer, etc. Med faste lave priser på alle tilvalg har du stor forutsigbarhet hele veien og kan lett oppgradere huset uten å sprenge budsjettet. 

5

Overtakelse av ditt nye hus

Det tar ca ett år fra du som kunde blar i huskatalogen - til du overtar ditt nye hjem. Og det er først da du betaler regningen til oss. Vi opererer dessuten med fastpris fra den dagen kunden signerer bestillingsavtale og 12 måneder frem i tid. 

Som du skjønner; her er det bare å lene seg tilbake og la oss gjøre det meste av jobben. Vi hjelper deg trygt gjennom alle stegene.

Skreddersy dine valg og se prisen direkte på skjermen

I vår husbygger kan du nå teste å bygge og designe ditt hus online med dine tilvalg - og prisen ser du direkte på skjermen mens du bygger. Du kan også sende huset du bygger til din boligformidler for å få et komplett kostnadsoverslag på ditt drømmehus.

Veien til ditt drømmehus

Kjekt å vite
Bilde av familie jublende i huset sitt

Trygt kjøp uten prisøkning

Velger du å bygge ferdighus fra Älvsbyhus, har du en trygg og forutsigbar byggeprosess med full kostnadskontroll og fast pris i 12 måneder.

Kjekt å vite
Bilde av skog

Dette bør du vite når du skal kjøpe tomt

Drømmen om å flytte inn i et splitter nytt hus er levende hos mange av oss. Men skal du bygge drømmehuset, bør du også se etter drømmetomta.

Kjekt å vite
Bilde av ett av våre 1,5-etasjes hus

Slik velger du rett husmodell

Har du bestemt deg for å bygge nytt hus? Da venter en spennende tid med å planlegge ditt fremtidige nye hjem.

Hvorfor kjøpe nytt hus istedenfor å kjøpe brukt?

Det er et spørsmål som vi vet mange stiller seg. Og vi har svaret!

Hvor lang tid tar det?

Går du med en husdrøm i magen? Mange som skal bygge nytt hus, lurer på hvor lang tid det egentlig tar. Svaret er ca. ett år

Kjekt å vite
Illustrasjonsbilde av digital visning

Bli med på visning før du bygger

Før du bygger nytt hus er det fint å melde seg på en husvisning for å få en følelse av hvilken hustype du vil bygge og hvilken modell som passer dine behov.

Vanlige spørsmål

Fordeler med Älvsbyhus

Miljø
Bilde av vår Energy Wall

Energy Wall

Vår moderne veggkonstruksjon gir et energieffektivt hus og klarer de tøffe energikravene i et nordisk klima.

Bilde av en familie som sitter samlet i sofaen sin

Gunstige betalingsvilkår

Vil du bo billig og ha økonomisk trygghet? Hos Älvsbyhus får du ikke bare et prisgunstig hus men også markedets beste betalingsvilkår.

De mest fornøyde kundene - to år på rad

To år på rad har Prognosesenteret kåret Älvsbyhus til å ha landets mest fornøyde eneboligkunder. 

Miljø

Vi vet hvor ditt hus vokste opp

Sammen med Svea skog og deres sertifiserte skogbruk, er Älvsbyhus sikret at skogen blir fornyet ved at trærne som brukes blir erstattet med nyplantning. Sveaskog gjennomfører ansvarlig skogbruk som tar hensyn til biologisk mangfold.

Et varmt og energieffektivt hus

Smart, brukervennlig og energieffektiv. NIBE F750 er en fraluftsvarmepumpe av den nye generasjonen og gir kostnadseffektiv og miljøvennlig oppvarming av huset ditt.

Har du spørsmål?

Vi er her for å svare på dine spørsmål rundt byggeprosessen og hva det koster å bygge nytt hus.

Bilde av boligformidler Stian i Älvsbyhus

Les vår huskatalog

Digital katalog får du umiddelbart tilgang til!

Oi sann!

En uventet feil har oppstått. Last siden på nytt