Publisert 7 juli 2022
Oppdatert 7 juli 2022

Praktisk og lyst kjøkken

Da familien fra Toten bygde ferdighus valgte de å legge litt ekstra i kjøkkenet. Med en rekke tilvalg fikk de et funksjonelt og lyst kjøkken der både store og små trives.

Lille Sigurd krabber bort til nederste kjøkkenskuff, og åpner den målrettet. Heiser seg opp på ustø ben, åpenbart fornøyd. Å utforske skuffene i krabbehøyde er, i følge mamma Victoria Gjærviken, en favorittaktivitet. Men Sigurd er ikke den eneste i familien som er fornøyd med kjøkkenet.

Når det gjaldt kjøkkenet valgte de å ikke spare på noe. – På kjøkkenet kjørte vi på! ler Victoria, og viser frem tilvalgene de valgte å gå for.

Det ble et ekstra vindu som gir trivelig lys og utsikt ved kjøkkenbenken. I tillegg er det LED-spotlights i taket som gir godt arbeidslys. Familien valgte også innebygde hvitevarer

Dessuten har de kolonialskuffer istedenfor skap, noe de er svært glade for. – Det er veldig oversiktlig, sier Espen Bjørseth og drar ut en stor skuff fylt med babymat. Kjøkkenfrontene byttet de også til hvitlakkerte speilfronter.

Forhandler Trond Arne Ingvoldstad fra Älvsbyhus bekrefter at mange koster litt ekstra på kjøkkenet når de bygger hus. – Halvparten av kundene mine velger hvitevarer med stålfronter og nesten alle velger å ta dem innebygd, sier han.

Trond Arne anbefaler alle å velge kolonialskuffer fremfor skap, og synes hjørneløsningen er ekstra smart. Hjørneskapet under benken har nemlig uttrekkbare hyller som svinger seg ut.

– Hjemme har jeg ikke det, og det hender jeg banner litt når jeg skal finne frem, humrer Trond Arne. 

Det er Älvsbyhus som har designet og utviklet kjøkkenløsningene. Kjøkkenet bygges i Sverige og leveres ferdig montert sammen med modulene til huset. Man kan velge blant flere kjøkkenfronter, og det er mulig å få installert kjøkkenøy eller opphøyd oppvaskmaskin hvis man ønsker det. Det er bare noe av alt du kan velge mellom til ditt kjøkken.

Hjemme hos familien på Toten gjøres det klart til middag. Med et nytt og funksjonelt kjøkken ligger mulighetene der for den som er glad i å lage mat. Og i denne familien er arbeidsfordelingen klar. – Her i huset er det Espen som lager mat. Og er det lørdag får jeg klar beskjed om å bare sette meg i sofaen og ta meg et glass vin, ler Victoria. Fra sofakroken kan hun dermed nyte både vakker utsikt over Totenlanskapet og mannen i full sving på kjøkkenet.

Har du spørsmål?

Vi er her for å svare på dine spørsmål rundt byggeprosessen og hva det koster å bygge nytt hus.

Bilde av boligformidler Stian i Älvsbyhus

Les vår huskatalog

Digital katalog får du umiddelbart tilgang til!

Oi sann!

En uventet feil har oppstått. Last siden på nytt