Publisert 8 juli 2022
Oppdatert 8 juli 2022

Forbered hagen for vinteren

Oktober er her og det er på høy tid å klargjøre hagen for vinteren. Smart Living har listet 5 ting du bør tenke på.

1. Fjern løv
For mye løv på plenen kan forårsake vinterskader til våren.  Et tips er derfor å kjøre over dem med gressklipperen. En del av dem kan du sikkert også fjerne på annen måte.

2. Rens bort gammel frukt
Om du har frukttrær i hagen bør du være nøye med å fjerne både fallfrukt, blad og eventuelle "mumiefrukter" som sitter igjen på trærne. Sopp som forårsaker sykdommer kan ellers overvintre i bladene og fruktene. Brenn eller grav det ned, så de ikke sprer seg med vinden.

3. Plant løk
Småløker av forskjellige sorter bør komme i jorden nettopp på denne tiden. Plant dem i godt drenert jord og ca. tre ganger så dypt som løken er høy. Gi godt med gjødsel og vann. 

4. Klipp ned vekster
Pioner og jordbærplanter bør klippes på høsten for at soppsykdommer ikke skal overvintre. Noen vekster skal klippes på høsten og andre på våren. Derfor er det lurt å sjekke hvilke retningslinjer som gjelder for nettopp dine planter og vekster.


5. Rengjør hageredskaper
Rydd inn hageredskaper, rengjør og gi dem litt kjærlighet. Tøm vannslangen og sjekk at takrennene ikke er fylt med løv som kan tette dem. Sjekk også om utemøblene trenger å oljes før du plasserer dem under tak i ly for vær og vind.

 

Har du spørsmål?

Vi er her for å svare på dine spørsmål rundt byggeprosessen og hva det koster å bygge nytt hus.

Bilde av boligformidler Stian i Älvsbyhus

Les vår huskatalog

Digital katalog får du umiddelbart tilgang til!

Oi sann!

En uventet feil har oppstått. Last siden på nytt