Publisert 13 juli 2022
Oppdatert 25 april 2023

Planlegg årets hage

Du kommer langt med en spade og litt jord!

1 Finn ut hvor du vil ha sittegruppen
Hvor er det egentlig sola titter frem først og hvor sitter vi mest i le for vinden?
Planlegg i forkant og ram inn hagen med friske vår- og sommerblomster, eller bare grønne busker. Et tips kan være å plante blomster som blomstrer til varierende tid, slik at hagen alltid ser fresh og innbydende ut.

2 Plant etter arbeidsmengde
Det kan være en fordel å plante ting du vet du orker å vedlikeholde. Ikke plant, bare for å plante. Her kommer planleggingen inn igjen. Velg lettstelte planter slik at du slipper arbeidsmengder i hagen du egentlig ikke har lyst til. Hagen skal være et sted du skal nye og slappe av i.
Dersom du ønsker å slippe å fjerne ugress gjennom sommeren, kan du legge en fiberduk og barn under buskene. Enklere blir det faktisk ikke. Du kommer langt med et par gode redskapet; en spade, en god rive og plantejord!

3 Lange lyse sommerkvelder
Lange sommerkvelder blir også mørke. Det er fremdeles varmt i været og ønsket om å flytte seg inn frister lite. Heng opp svake lyslenker i hagen. Disse finnes også med batteri slik at du slipper å ha skjøteledningen liggende ute. Disse gir et koselig lys, perfekt for sommeren! Har du ikke et tak å henge de opp i, kan du sette ned noen stolper i hagen og enkelt tvinne de rundt.

4 For deg som ønsker det lille ekstra
Grønnsakshage! Kasser kan både kjøpes og lages, og for deg som vil ha det enda mer klassisk, får man kjøpt drivhus i alle størrelser. Å gå ut i egen hage å plukke egne grønnsaker til frokosten gir en perfekt start på dagen.

 

Har du spørsmål?

Vi er her for å svare på dine spørsmål rundt byggeprosessen og hva det koster å bygge nytt hus.

Bilde av boligformidler Stian i Älvsbyhus

Les vår huskatalog

Digital katalog får du umiddelbart tilgang til!

Oi sann!

En uventet feil har oppstått. Last siden på nytt