Publisert 6 september 2023
Oppdatert 6 september 2023

Fem praktiske tips før høsten

En deilig sommer er forbi og høsten nærmer seg med stormskritt. Som huseier vil de fleste ivareta både hus, hage og tomt på best mulig måte. Vi har derfor satt sammen noen enkle ting å huske på før høst og vinter melder sin ankomst.

1 Hageutstyr

Ta en skikkelig rens av gressklipperen før du setter den bort. Da kan du ta den frem når våren kommer med god samvittighet, uten at du trenger å bruke noe tid på å rense den fra året før. Bruk siste tiden før høsten ankommer for fullt til å beskjære hekken, stelle stauder og busker. Du kan også plante knoller og blomsterløk, som gjør at du til våren kan glede deg over perleblomster, krokus og tulipaner for å nevne noen. NB Pass på minusgradene etter planting. 

2 Vask tekstiler

Vask parasoller, markiser og tekstiler du har utendørs. Det er lurt å vaske dette skånsomt med mildt såpevann et par ganger i året. Nå, før du pakker de bort for høsten, er dette en fin tid å gjøre det på. For å unngå mugg er det også viktig at du lar det tørke helt før du ruller det sammen og setter det bort. 

3 Ta en titt på huset ditt

Når du først er ute i hagen din og rydder opp, kan du også vurdere om huset trenger en liten vask. En årlig vask forlenger nemlig levetiden på kledning og ikke minst maling! En rask dusj med hageslangen holder lenge.

4 Vask av utemøbler

Når vi først er inne på vask og hageslangen allerde er i bruk, er dette også en fin tid å spyle hagemøblene på. Smuss, støv og pollen kan ha samlet seg på møblene og dette er fint å få vekk før de skal settes bort og klargjøres til neste sesong. Både tre- og plastmøbler bør vaskes, tørkes og eventuelt påføres olje eller annen impregnering før de pakkes sammen. Er man heldig slipper man også en regnskur de neste dagene, slik at møblene får tid til å renne av seg og tørket skikkelig. Dersom du har bestemt deg for å la møblene stå ute, anbefales det å dekke de til med en presenning som tåler høst- og vinterværet. 

5 Steng utekran

Når minusgradene nærmer seg må du huske å stenge utekranen. Tøm den for vann og steng, slik at frosten ikke sprenger rørene og forårsaker lekkasje inne i huset. Ta også inn hageslangen så den ikke blir ødelagt før du skal ta den i bruk igjen til våren. 

Har du spørsmål?

Vi er her for å svare på dine spørsmål rundt byggeprosessen og hva det koster å bygge nytt hus.

Bilde av boligformidler Stian i Älvsbyhus

Les vår huskatalog

Digital katalog får du umiddelbart tilgang til!

Oi sann!

En uventet feil har oppstått. Last siden på nytt