Publisert 7 juli 2022
Oppdatert 7 juli 2022

Godt med et avslappet hjem

Hvordan innreder man et Älvsbyhus smakfullt? Vi lot stylisten Camilla Mauree fra Genuint af Norrland AB ta på seg oppdraget. – Jeg tok utgangspunkt i en nordisk lys innredning med naturlige råvarer og farger. Livet er ofte hektisk, så hvorfor ikke la hjemmet være inspirert av naturen.

Et nytt hus, en husdrøm som skal møbleres og pyntes. En herlig oppgave eller skrekk blandet fryd? Vi lot en profesjonell stylist ta seg av oppgaven med å se hva et Älvsbyhus kan lokke frem av inspirerende innredning.

Camilla Mauree er en stylist fra Norrland. For henne var det viktig å fange opp Älvsbyhus sitt nordiske og nordlandske opphav. Det nordiske lyset og den nordlandske naturen.

– Derfor vil jeg jobbe med råvarer av kvalitet, tre, ull, levende blomster. Genuine materialer. Jeg har valgt lokale leverandører der det har vært mulig og søkt etter det som oppleves som ekte og naturlig. Jeg har for eksempel tatt inn lammeskinn fra lokale Heljegård.

– Jeg har ikke brukt så mye plast, men heller søkt gode naturlige materialer med tanke på miljøet.                                                                                                                                              

Har du noen grunnleggende tips til de som skal innrede ett nytt hus?
– Ikke bruk bare nye møbler, benytt også gjenbruks møbler. Det føles ofte mer hjemmekoselig når ikke alt er nyprodusert. Faren er at det kan se ut som i en møbelkatalog. Eldre møbler har mer sjel og flere følelser.

– En av lenestolene her er fra min manns morfar, en gammel Bruno Mathsson lenestol. Jeg synes det gir en herlig følelse i nye hus der man innreder med møbler som har litt historie.

Hvordan skal man komponere og tilpasse ulike materialvalg? Hva kan man blande og ikke?
– En tanke er kanskje å holde seg til samme treslag eller samme type stoff og naturlig materiale. Nå er det veldig moderne med nordisk treslag. Det kan være bjørk, eik, furu. Jeg har valgt å holde meg til lyse treslag.

Er det ikke greit å kaste inn en bokhylle i teak?
– Njaa, jeg ville heller valgt noe med annet materiale, f.eks. kork. Det må ikke bli for ensfarget … Man kan også ha ulik struktur på materialet. Til det lyse treslaget er det fint med bomull, ull, lin, naturlige stoffer.

– Jeg har valgt å bruke en dempet fargeskala med duse, bleke og beroligende farger. Det kan være en barnefamilie som innreder huset sitt og da vil det kanskje være naturlig å finne den beroligende følelsen i hjemmet. Ikke gjør det til et hysterisk fargekart, for livet i seg selv er kanskje aktivt nok allerede. Jeg tenker at det er godt å ha et rolig hjem.

Hva pleier folk å glemme når de innreder?
– Ta med deg naturen inn i huset. Det å jobbe mer med planter tror jeg mange savner. Det er en liten margin som skiller ute og inne, så bruk gjerne lyse gardiner for å sikre at man får lys i huset. Det gir energi.

 

Camilla tipser:

  • Bort med gardiner, slipp inn lyset!
  • Innred også utenfor huset, utnytt terrassen.
  • Bruk grønne planter, det finns mange lettstelte planter.
  • Ikke for mange møbler. Bruk gjerne møbler som kan flyttes.
  • Bland nytt og gammelt.
  • Benytt gjerne samme treslag og tilpass fargevalget.

Har du spørsmål?

Vi er her for å svare på dine spørsmål rundt byggeprosessen og hva det koster å bygge nytt hus.

Les vår huskatalog

Digital katalog får du umiddelbart tilgang til!

Oi sann!

En uventet feil har oppstått. Last siden på nytt