Publisert 7 juli 2022
Oppdatert 7 juli 2022

Helsefordelene med badstue

Få ting er så avkoblende som tiden i en badstue etter en dag i bakken eller etter en treningsøkt. Og for å ikke snakke om alle fordelene som badstu fører med seg! Forskere mener at en badstue har lignende helseeffekter som å trene. Regelmessig bruk av badstue minsker risikoen for hjerte- og karsykdommer, og du blir lykkelig av tiden i varmen. Høres det for bra ut til å være sant? Her er flere fordeler:

 

Bra for huden
- Huden er vårt største organ og bruk av badstu øker blodsirkulasjonen i blodkar og overhud. Det gjør at huden ikke tørker ut og at den balanseres, dermed reduseres rynker. 

Bra for muskelene - Varme gjør at muskelene slapper av og at elastisiteten i vevet øker. Revmatiske problemer og muskel­smerter lindres. 

Bra for hjerte og kar - Å ta badstu minsker risikoen for ­hjerte- og karsykdommer. I varme utvides blodkarene, noe som gir bedre blodsirkulasjon. Det gir også økt syretilførsel, noe som reduserer melkesyre og gjør at man presterer bedre. Når kropps­temperaturen veksler mellom varmt og kaldt styrkes blodkarenes vegger, pulsen stiger og hjertet pumper raskere.

Kroppen renses for avfallsstoffer - I løpet av 15 minutter i ­en badstu e produserer kroppen cirka 200-400 gram svette. I tillegg til vann inneholder svetten vår nitrogen og salt, samt bly, ­kadmium og nikkel. Mange mennesker har også for høye syrenivåer i kroppen, noe som ofte er årsaken til hodepine, fordøyelsesproblemer og betennelser. Det er derfor veldig positivt for kroppen å få ut disse avfallsstoffene. 

Det er avslappende - For mange er badstu en kilde til avslapning. Både det fysiske og mentale stresset kan slippe med regelmessige besøk i en badstue.

Du blir lykkelig - I varmen produseres serotonin og oxytonin, som er glede- og avslapningshormoner. Disse hormonene motvirker stress, nedstemthet og aggresjon. 

 

Skap god stemning med spotlights

Dimbare spotlights kan velges som et ekstra tilvalg til din badstue og skaper en koselig stemning, spesielt om kvelden.

Myke tekstiler

Forsterk den gode følelsen etter badstu med myke store håndklær og rene dufter

Husmodeller med badstu

Tilvalget badstue finnes til husmodellene Alvar, Edith, Lasse, Mikael, Minna og Sofia

Har du spørsmål?

Vi er her for å svare på dine spørsmål rundt byggeprosessen og hva det koster å bygge nytt hus.

Bilde av boligformidler Stian i Älvsbyhus

Les vår huskatalog

Digital katalog får du umiddelbart tilgang til!

Oi sann!

En uventet feil har oppstått. Last siden på nytt