Publisert 7 juli 2022
Oppdatert 7 juli 2022

Innrede og fornye soverommet? Dette bør du tenke på

Et soverom skal være et avkoblende og harmonisk sted, med myke former og rolige farger. Vi gir deg noen tips på hvordan du bør tenke når du skal innrede soverommet ditt. Det første man bør tenke på er at sengen skal være plassert mot en vegg med fri sikt over dører og vinduer. Det gir en bra balanse og trygghet i soverommet. 

1. Rolige og harmoniske farger

Dempede farger i nyanser som blått, grønt, beige, blekrosa og grått passer i soverommet. På både vegger og innredningsdetaljer. Blått og grått gir en avslappende følelse, mens grønt gir mer energi og forbindes med velvære og psysisk helse. Velg farger etter den følelsen du vil oppnå. Men unngå sterke farger og mønster da de kan skape indre uro. 

2. Ta inn naturen i innredningen

Velg gjerne møbler og detaljer i naturmaterialer. Naturens palett skaper varme og trygghet, og er naturlig stresslindrende. Velg derfor tre- og naturmaterialer og grønne planter for en god følelse og renere luft i rommet.

3. Velg tekstiler med omhu

Tykke og koselige gardiner i duse fager, samt myke og store tepper skaper en rolig og forseggjort følelse i soverommet. For å gjøre sengen mer innbydene kan du velge puter i ulike størrelser. 

4. Belysning

Belysning er en viktig del av soverommet. Velg lamper som gir et koselig og ikke for sterkt lys. Og velg gjerne sengelamper hvor du kan justere retning og styrken på lyset når du skal lese på kvelden.  

5. Skjult oppbevaring

For å skjule rot og utnytte oppbevaringsmuligheter bør du velge skjult oppbevaring fremfor åpen. Det gir et fredelig rom uten rot. 

Ekspertene anbefaler også at soverommet er en teknikkfri sone. Så vil du ha et sted hvor du virkelig kan slappe av - dropp TV'n og mobilen på nattbordet. 

Har du spørsmål?

Vi er her for å svare på dine spørsmål rundt byggeprosessen og hva det koster å bygge nytt hus.

Les vår huskatalog

Digital katalog får du umiddelbart tilgang til!

Oi sann!

En uventet feil har oppstått. Last siden på nytt