Publisert 7 juli 2022
Oppdatert 7 juli 2022

Julens trender

Helt plutselig kom vinteren og mørket, og vi nærmer oss julen med stormskritt. Vi har snakket med dekoratøren Camilla Mauree fra Houme som tipser oss om julens trender og forteller hvordan vi skal tenke dette året for å få den koselige julestemningen som vi streber etter.

Før i tiden var det ikke like viktig med interiør som i dag, men til tross for det har vi samme målsetning med julen – å få til en spesiell stemning i hjemmet som gjør mørket litt mer håndterlig og som gjør at ventetiden ikke føles så lang.

  • Det er jo ikke akkurat samme ting nå som før da man satte frem samme pynt år etter år. Med tanke på hvordan butikkene er i dag, så kjøpes det dessuten veldig mye nytt, forteller Camilla og fortsetter
  • Derimot kan man se at trenden går mer mot naturlige materialer i rustikk og naturfarger, og betydelig mindre plast, noe som er veldig positivt.

Hjemmelaget & gjenbruk

Camilla forteller videre om en annen stor trend som hun ser som veldig lovende, og det er å gjenbruke mer og lage ting selv av det naturen har å by på.

  • Det er jo også en superbra trend å ta med barna ut i naturen og lete etter mose eller små granbar som man kan pynte med. 

Mormors gamle julepynt

Det er også spennende å grave litt i mormors gamle esker for å finne vakre, klassiske juledekor. Gjerne komplettere med innslag fra naturen. Det gir en følelse av ro med gamle, arvede ting som jeg synes passer ekstra bra i julen.

Tradisjoner & minner 

Videre forteller Camilla om tradisjoner, at det sjelden handler om hvilken pynt man dekorerer med, men om opplevelser og minneverdige øyeblikk.

  • Fremfor alt for barnas skyld er det tradisjonene som de elsker! Bake fine pepperkaker og tørke appelsinskiver som de kan henge opp som dekorasjoner. Og glem ikke å bygge pepperkakehus!

5 juletrender denne julen

  1. Rustikk og naturfarger
  2. Mørke toner som vinrød og marineblå
  3. Naturlige innslag i mye grønt og skogens alle dyr i ulike former
  4. Varme metaller i messing og gull
  5. Gjenbruk, miljøvennlig og hjemmelaget

Har du spørsmål?

Vi er her for å svare på dine spørsmål rundt byggeprosessen og hva det koster å bygge nytt hus.

Bilde av boligformidler Stian i Älvsbyhus

Les vår huskatalog

Digital katalog får du umiddelbart tilgang til!

Oi sann!

En uventet feil har oppstått. Last siden på nytt