Publisert 7 juli 2022
Oppdatert 7 juli 2022

Maksimal utnyttelse av barnerommet

Med smarte og enkle oppbevaringsløsninger kan du lett få orden på kaoset som raskt kan oppstå på barnerommet, samtidig som at barna lettere får tak i lekene sine. Kanskje blir det også gøy å hjelpe til med å rydde rommet sitt når lekene har sine faste plasser. Her er noen gode tips:

Bruk veggene

Bruk veggene for det de er verdt. Da får barna har mest mulig gulvplass til lek. Heng opp hyller, knagger og bokser slik at det blir fin oversikt over barnets leker. Dersom hyllene plasseres i barnets høyde, vil det pgså bli lettere å få tak i lekene selv. Ting som barnet ikke bruker ofte, kan plasseres høyere opp på veggene. Både lave reoler eller hyller og og plassbygd oppbevaring som utnytter takhøyden er veldig bra for et barnerom. Glem da ikke innsiden av dører – der kan du henge kroker og oppbevaring med lommer.

Bærbar oppbevaring

Bruk bokser og kurver til å oppbevare leker. Når lekene har sine faste plasser eller «hjem» som de bor i blir det enklere for barnet å ha oversikt – og kanskje mer moro å hjelpe til med å rydde. Bærbar oppbevaring gjør det også enklere å flytte lekene til det rommet som det skal lekes i den dagen. På den måten blir det enkelt å forflytte seg gjennom huset og raskere å rydde når leken er slutt.

Utnytt plassen under sengen

Under sengen er det også en fin plass til å oppbevare rullekasser med hjul. Disse får du ofte kjøpt med praktiske lokk for å unngå støv på lekene. Etiketter med bilder av hva som finnes i kassene gjør det også enklere for barnet å finne riktig boks. Det er for eksempel fint å ha lego i rullekasser under sengen da de ofte kan bli for tunge for barna å løfte selv. Senger med innebygd oppbevaringsplass er også et smart alternativ.

Tilpass etter alder og interesser

Enkel tilgang til lekene er viktig. Tilpass oppbevaringen etter barnets interesse og høyde etter hvert som det vokser til. Inkluder gjerne barnet ditt i organisering og rydding når han eller hun er stor nok til det. Da er det både lettere og gøy å lære seg å rydde bort lekene selv. Gjør rommet også rommet mer spennende ved å tilpasse etter barnets interesser. Elsker ditt barn biler? Still opp alle bilene på en hylle. Er barnet din en ekte lesehest? Ha god nok plass til alle bøkene i bokhylla og sett dem slik at barnet lett kan velge bok selv.

Kombiner små og store beholdere

Massevis av småting gjør at det fort blir rotete. Organisere småtingene i mindre beholdere som deretter plasseres i en større boks for bedre oversikt. Dette fungerer spesielt bra for perler og andre hobbysaker,samt for tusjer og blyanter.

Rydd ofte men lite

Ideelt sett bør man rydde rett etter at leken er ferdig. Men det er jo ikke alltid like lett, ikke sant? Av og til er det mer realistisk å ha et rydderace hver kveld. Finnes det god løsning på rommet blir det uansett mye lettere – ja nesten moro – å rydde! Trikset er å ikke la det bli så rotete at det føles ut som et evighetsprosjekt å rydde opp. Det er vanskelig, men med de rette forutsetningene går det faktisk.  

Hver ting har sin faste plass

Har alle leker og ting sin egen, faste og gjerne merkede plass. Ja, da går det mye raskere å rydde barnerommet (og å finne den der legofiguren som trengs nå med en gang). Bilder på hva kurver og bokser inneholder gjør det lett å finne de riktige lekene.

Har du spørsmål?

Vi er her for å svare på dine spørsmål rundt byggeprosessen og hva det koster å bygge nytt hus.

Bilde av boligformidler Stian i Älvsbyhus

Les vår huskatalog

Digital katalog får du umiddelbart tilgang til!

Oi sann!

En uventet feil har oppstått. Last siden på nytt