Publisert 7 juli 2022
Oppdatert 7 juli 2022

Mange muligheter med overetasjen i et Älvsbyhus

De innredningsklare overetasjene på Älvsbyhus-modellene egner seg til mer enn du tror. Her får du de beste innsidetipsene til hvordan du kan utnytte plassen maksimalt.

– Husmodellene leveres med innflytningsklar førsteetasje og trapp opp til uisolert loftsetasje, forteller Älvsbyhus-forhandler Trond Arne Ingvoldstad i Modum. Han har sett mange husmodeller reise seg med årene, og er en god kilde til inspirasjon. 

– Når man begynner å planlegge bruken av loftsetasjen synes jeg det er en god start å merke seg de to vinduene på hver gavlside. Med tanke på lysgjennomføring bør de være utgangspunktet for planleggingen, sier han.

Vinduene Trond Arne snakker om er store H-vinduer som er godkjent for alle romtyper. Dermed er det mange som velger ett soverom i hver ende av loftet, der vinduene er.

Del opp, miks og tilpass slik du ønsker

– Det er også fullt mulig å dele opp disse to soverommene igjen, slik at det blir fire mindre rom. Noen velger å dele det ene rommet i to mindre barnerom, mens de voksne får et fullt soverom i den andre enden, forteller han. 

Andre velger å bare ha ett soverom oppe, da de fleste husene har både to og tre soverom nede. Da kan man få en stor stue/aktivitetsrom oppe.
Avløp er trukket opp til loftsetasjen, og ligger klart i bjelkelaget, under en skrudd sponplate. Dermed er veien kort til å sette opp et ekstra bad om man ønsker det. 

– Når man begynner å planlegge bruken av loftsetasjen synes jeg det er en god start å merke seg de to vinduene på hver gavlside. Med tanke på lysgjennomføring bør de være utgangspunktet for planleggingen.

Hele loftet leveres med sponplater oppå bjelkelaget, slik at det er enkelt å få lagt ferdig gulv.

– En annen vanlig kombinasjon for loftsetasjen er bad, bod og en stue. Når det gjelder stueløsningen har man også en del valg. For eksempel blir den større dersom man velger mindre soverom. Uansett romløsning anbefaler jeg at man gjør bruk av arken, som er tilvalgsmulighet på husene, sier Trond Arne.En ark kan bygges på alle hus med halvannen etasje, og gir gode lysforhold til etasjen.

Gi fantasien spillerom – mye kan du gjøre selv!

Til slutt minner forhandleren om at det er mange muligheter for bruk av loftsrommet, og at man kan gjøre det aller meste selv om man ønsker det.

– Når det gjelder rør og elektro må man ha godkjent fagmann. Mange velger også å bruke en profesjonell for å sikre isoleringsarbeidet mot yttertaket. Som forhandler av Älvsbyhus bidrar jeg mer enn gjerne med å skaffe håndverker om man ønsker det. Ellers er det bare å sette fantasien i sving, og vi er selvfølgelig tilgjengelige for råd og spørsmål, avslutter Trond Arne.

Har du spørsmål?

Vi er her for å svare på dine spørsmål rundt byggeprosessen og hva det koster å bygge nytt hus.

Les vår huskatalog

Digital katalog får du umiddelbart tilgang til!

Oi sann!

En uventet feil har oppstått. Last siden på nytt