Publisert 7 juli 2022
Oppdatert 7 juli 2022

Nordisk lyst innredet med rolige farger

Hvordan innreder du et Älvsbyhus smakfullt? Vi lar stylisten Camilla Mauree ta for seg denne oppgaven. -Jeg gikk ut i fra en nordisk lys innredning med naturlig råvarer og rolige farger. Livet er ofte hektisk, så hvorfor ikke la hjemmet være rolig fargesatt.

Et nybygget hus, en husdrøm som skal møbleres og pyntes, en herlig oppgave eller en forferdelig utfordring!? Vi tok en profesjonell stylist ta for seg oppdraget for å se hva et Älvsbyhus kan lokke frem for inspirerende innredning.

Camilla Mauree er en stylist og for henne var det viktig å fange opp Älvsbyhus sitt nordiske utspring. Det nordiske lyset.

-Derfor ville jeg jobbe med kvalitetsråvarer, tre, ull og levende blomster. Genuine materialer. Der jeg har kunnet, har jeg benyttet meg av lokale leverandører og søkt etter det som oppleves som reelt og naturlig. Jeg har for eksempel tatt lammeskinn fra lokale Häljegård.
-Jeg har ikke brukt så mye plast, mer bra materiale med miljøet i tankene.

Hva er dine grunnleggende tips for en som skal innrede et nytt hus?

-Ikke bare bruk nye møbler, bruk gjerne resirkulerte møbler, det føles ofte mer hjemmekoselig enn å kun ha nyproduserte. Risikoen er at det ser annerledes ut hjemme hos deg, enn i møbelkatalogen. Eldre møbler har mer sjel, mer følelse.

Hvordan skal man komponere og bruke ulike materialer? Hva kan man blande og ikke?

-En tanke er å kanskje holde seg til samme treslag, eller samme typer av tøy, i naturlig materiale. Nå er det veldig moderne med nordisk lyst, lyse treslag, det kan være bjørk, ek og furu. Jeg har valgt å holde meg helt til bare lyse treslag.

Er det ikke på tide å kaste en bokhylla i «teak»?

-Njaa, jeg har valgt litt annerledes materiale, kork er med, slik at det ikke blir for ensfarget.. Man kan også ha ulike struktur på materiale. Til det lyse treslaget er det fint med bomull, ull, lin og naturlig stoff.

-Jeg har valgt å bruke en mer dempet fargeskala, noen bleke farger, som er rolige. Det kan være en barnefamilie som innreder sitt hus og da kanskje det kan være fint med et hint av ro i huset, i selve opplevelsen inne. Ikke gjøre det så hysterisk fargesatt, for livet i seg selv er kanskje aktivt nok. Jeg tenker at det er godt å ha en rolig atmosfære hjemme.

Hva pleier folk å glemme når de innreder?

-Å forlenge det som er utenfor huset inn, det er veldig gode sosiale arealer i tilknytning til huset og godt lys kan med fordel komme mer inn i huset. Jobb mye med planter, det syns jeg at mange glemmer, det er litt for å trekke vekk linjene mellom ute og inne, å åpne opp med lyse gardiner slik at man får lyset inn i huset. Det gir energi.

Camilla tipser:

  • Bort med gardinene, slipp inn lyset
  • Innred også utenfor huset, utnytt terrassen
  • Bruk grønne planter, det finnes mange lettstelte
  • Ikke overmøbler, bruk gjerne møbler det går an å flytte på
  • Bland gammelt og nytt
  • Bruk gjerne samme treslag og tilpass fargevalget

Har du spørsmål?

Vi er her for å svare på dine spørsmål rundt byggeprosessen og hva det koster å bygge nytt hus.

Bilde av boligformidler Stian i Älvsbyhus

Les vår huskatalog

Digital katalog får du umiddelbart tilgang til!

Oi sann!

En uventet feil har oppstått. Last siden på nytt