Bygge hus på liten eller smal tomt

Hvis du har en tomt som er liten eller smal kan det være vanskelig å finne et egnet ferdighus, men det har Älvsbyhus gjort noe med.

Drømmen om et stort hus med stor hage er ikke alltid realistisk. Vil du bo litt sentralt kan det av og til være vanskelig å finne en stor nok tomt. Men fortvil ikke. Det finnes fortsatt mange muligheter for å bygge hus på både smale og små tomter. 

– Vi fortsetter å designe hus som er tilpasset til små og smale tomter. Slik at våre kunder har flere valgmuligheter ut fra de behov og ønsker man har til sitt drømmehjem. Vår siste nyhet til smale tomter, Alexander, har en helt ny planløsning som sørger for mye naturlig lys inn i huset og tilgang til hagen på begge sider av tomten, forteller markedssjef Kirsten Evensen i Älvsbyhus.

Mulighet for overbygd uteplass

Husmodellen Alexander er et 1-etasjes ferdighus med 5 rom og kjøkken. Huset har et bruksareal på 129 m². Det har har inngangspartiet på gavlsiden og passer derfor godt til en smal tomt. Husets design gjør at det også er muligheter for å lage seg en fin uteplass.

–  Hvis du velger å oppgradere Alexander med moderne takpakke får du også gavelterrasse ved inngangspartiet. Dette er en overbygd terrasse som gir en lun uteplass hele året. Med kort vei fra kjøkkenet er det fint å nyte morgenkaffen her om sommeren og en varm kakao om vinteren, forteller markedssjefen.

I huset er kjøkkenet plassert ved inngangspartiet, og har en stor og åpen løsning med mye naturlig lys. Her har man plass til både spisebord og kjøkkenøy. Stuen er strategisk plassert innerst i huset, med flere vinduer som gir lys og utsikt til hagen.

Mange husmodeller

Det finnes mange husmodeller å velge i, og modellen Alexander er ikke den eneste som egner seg på mindre tomter. Den 1 ½ etasjes husmodellen Fanny er også gavelstilt for å passe perfekt til smale tomter. Her har du dessuten enda større areal overetasjen - som du kan innrede akkurat som du selv vil og når du vil etter overtagelsen av huset. I tillegg er husmodellene Alvar og Lasse spesialdesignet til små tomter. Flere av disse husene passer også godt som fritidsbolig.

Skal du bygge på smal eller liten tomt?

Har du spørsmål?

Vi er her for å svare på dine spørsmål rundt byggeprosessen og hva det koster å bygge nytt hus.

Bilde av boligformidler Stian i Älvsbyhus

Les vår huskatalog

Digital katalog får du umiddelbart tilgang til!

Oi sann!

En uventet feil har oppstått. Last siden på nytt