Trygt å bygge hus -selv i usikre tider

Pusterom til å realisere husdrømmen. Da landet stengte ned på grunn av pandemien tok mange kontakt for å bygge hus. Tiden vi har vært inne i har utløst spørsmål fra kunder som lurer på om det er trygt å kjøpe hus akkurat nå.

– Da Korona-tiltakene kom var det med en gang veldig rolig, men det varte bare en uke, så tok det seg opp med aktivitet igjen, sier Kristoffer Skolt. Kristoffer jobber som forhandler for Älvsbyhus i Østfold og Viken. De siste månedene har vært travle for ham, med flere husbestillinger enn vanlig. Han tror det skyldes at mange har hatt et pusterom og tid til å vurdere husdrømmen sin.

– Huskjøperne fikk et pusterom, men det fikk ikke jeg, ler Kristoffer.

Økonomisk forutsigbarhet

Tiden vi har vært inne i har utløst spørsmål fra kunder som lurer på om det er trygt å kjøpe hus akkurat nå. Älvsbyhus leverer modulbaserte ferdighus til faste priser, noe som gir forutsigbarhet for huskjøperen. Regningen for huset skal heller ikke betales før overtakelse.

– Mange som har spørsmål rundt økonomi blir overrasket når jeg forteller at de ikke trenger å betale før nøkkelen står i døra og de overtar huset. Bankene blir også overrasket over at vi gjør det på denne måten, forteller Kristoffer.

Modulene fra Älvsbyhus blir fraktet til norge fra fabrikker i Sverige og Finland. Kristoffer har også fått spørsmål om leveransene går som normalt.

– Vi var usikre på hvordan dette ville løse seg da enkelte kommuner stengte grensene, men dette har gått som normalt, sier Kristoffer.

Digitale visninger

Men det å gjennomføre visning har vært litt annerledes i Korona-tiden. Älvsbyhus gjennomfører til vanlig visninger i ulike husmodeller rundt om i landet. Den siste tiden har disse vært erstattet av digitale visninger ledet av en forhandler.

– Jeg har veldig gode erfaringer med digitale visninger, og det har faktisk gjort oss enda mer tilgjengelig for kundene våre, erfarer Kristoffer.

Nettvisningene har blitt gjennomført ved hjelp av blant annet 360° video fra husmodellen. Deltakerne, som har sittet hjemme i sin egen stue, har også hatt mulighet til å stille spørsmål i det felles forumet eller i møter én til én.

Bygg ditt eget hus hjemmefra

– I tillegg har vi nettopp lansert en kjempefin huskonfigurator på nettsidene våre, forteller Kristoffer. I Älvsbyhus sin helt nye online-løsning kan man sitte hjemme og bygge sitt eget Älvsbyhus. Her kan du  endre du vinduer, dører, tak, kjøkkendetaljer, bad og gulv med noen tastetrykk – og får umiddelbart se prisen og den nye looken.

Husbyggerfunksjonen viser hvor mange muligheter du faktisk har når du skal sette opp modulhus eller ferdighus. Mange har også et stramt budsjett å forholde seg til. Med husbyggeren trenger du ikke være redd for at huset plutselig blir dyrere enn forventet. Alle valgene dine blir lagret og du får oppdaterte kostnader per tilvalg. Det betyr at når du er ferdig, får du ikke bare se hvordan huset blir – du får også et ganske nøyaktig estimat på hva det vil koste.

Trygg og stabil husleverandør

Månedene vi har bak oss har vært preget av usikkerhet for mange, men Kristoffer har fått svært få henvendelser fra bekymrede kunder.

– Noen har jo ringt og lurer på hvordan fremtiden vår ser ut, og da kan jeg betrygge alle om at Älvsbyhus har en trygg og god økonomi og vil være en stabil leverandør fremover, avslutter den travle forhandleren.

Har du spørsmål?

Vi er her for å svare på dine spørsmål rundt byggeprosessen og hva det koster å bygge nytt hus.

Les vår huskatalog

Digital katalog får du umiddelbart tilgang til!

Oi sann!

En uventet feil har oppstått. Last siden på nytt