Bilde av Elin og Henrik godt plassert i sofaen i sitt nye Älvsbyhus
Hjemme hos

Elin og Henrik

”Det her er vårt favorittsted”

Intervju

Tun Byrå

Fotograf

Tun Byrå

Publisert

3 juli 2018

Oppdatert

8 juli 2022

Elin Boman og Henrik Johansson sine felles husdrøm ble født da de traff hverandre sommeren 2013. Elin leide foreldrenes hus på tre etasjer mens Henrik bodde i et eldre hus litt lenger ned i veien. Den første planen var å renovere Elin sitt hus, en jobb som ganske snart viste seg å være et omfattende prosjekt. 

- Egentlig var ingen av oss spesielt lysten på å bo i et byggekaos. Vi ville ha tid til overs til andre ting enn bare renovasjon, minnes Elin og får medhold av Henrik: - Ja, begynner man å bygge selv tror jeg det lett sporer av. Både når det kommer til idéer og penger. 

Naboen bodde i et nytt Älvsbyhus

De besøkte naboene som nettopp hadde bygd ett Tyr (som nå er erstattet av 1-etasjes huset Linnéa) fra Älvsbyhus - og falt pladask. 

- Vi likte den åpne planløsningen. Og at det kun var på en etasje. Det føltes som et gitt og perfekt valg for oss. Et hus å omgås i og fremfor alt et ferdig hus å bare flytte rett inn i.   

Selv om valget var en selvfølge, gikk det veldig fort for Elin og Henrik. En dag i mars 2015 dro de forbi Älvsbyhus for å se på alternativene og kom ut med en ferdig bestilling. I november flyttet de inn. 

- Jeg husker at vi begynte å pynte til jul med en gang, ler Elin. 
- Det føltes virkelig som hjemme og jeg har nok aldri brukt som mye tid hjemme som nå. Det er vårt absolutte favorittsted og vi savner ingenting. 

Svarte og hvite detaljer i alle rom

Den hjemmekoselige følelsen er til å ta og føle på. Den åpne gangen inviterer rett inn til stue og kjøkken som begge er stilrent innredet i svart og hvitt med mange grafiske detaljer. Her og der er det innslag av gult og grønne planter. 
- Vi vil at det svarthvite skal gå igjen i alle rom. Og vi blander gammelt med nytt. Selv om vi har venner som har sammen hus var det veldig lett å sette vårt personlige preg på huset, sier Elin.  
- De tilvalgene vi har valgt er egentlig ikke mange. Vi sparte ikke på elektriske uttak eller spotlights, vi valgte vridd kjøl og frys - og dekorvindu i ett soverom, sier Henrik.

Billig og enkelt å bygge hus

På spørsmål om det var noe som overrasket dem i byggeprosessen, rister de begge på hodet.

- Eller jo, vi hadde nok aldri trodd at det skulle være så billig og enkelt å kjøpe et nytt hus. Vi trengte ikke løfte en finger. Vi har fått hjelp med alt og trengte egentlig bare skrive på noen papirer. Det var så enkelt at man knapt kan forstå det, sier Henrik og fortsetter:

-Dessuten stemte kalkylene vi fikk - noe som føles veldig seriøst. Jeg tror til og med det ble litt billigere. Og det gikk veldig lett med fakturaene. Til og med banken synes det var smidig å jobbe med Älvsbyhus.

;

Har du spørsmål?

Vi er her for å svare på dine spørsmål rundt byggeprosessen og hva det koster å bygge nytt hus.

Bilde av boligformidler Stian i Älvsbyhus

Oi sann!

En uventet feil har oppstått. Last siden på nytt