Bilde av Bente og Knut i sitt nye Älvsbyhus
Hjemme hos

Familien Benjaminsen

”Så mye hus for pengene kunne vi garantert ikke fått noe annet sted!”

Intervju

Rolf Schreiner

Fotograf

Paulo Pagani

Publisert

5 juli 2019

Oppdatert

8 juli 2022

I Dalehaugen 5 på Buøy, rett opp av Buøykaien, sto et hus som ble bygget i 1919. Det var Bente Benjaminsen sitt barndomshjem, og Bentes mor bodde her livet ut. Kun et steinkast bortenfor – med adresse Fregattveien 6 B – ligger et rødt hus som ble bygget i 1921 – her flyttet  Bente og hennes mann Knut Benjaminsen inn i 2002. Da Bentes mor gikk bort sist sommer, hadde Bente, Knut og sønnen Ole valget mellom å flytte inn i et 100 år gammelt hus eller tenke helt nytt.

– Det var aldri noen tvil om den saken, sier Knut. – 16 år i et 100 år gammelt hus var nok, så vi var alle mentalt innstilt på å skaffe oss nye, moderne boforhold. Dermed var det ingen annen utvei enn å rive huset som sto på tomten, for deretter å bygge helt nytt hus. 

Bente og Knut ble først kjent med Älvsbyhus gjennom artiklene i Lokalavisen. De registrerte at ingen slår Älvsbyhus på pris, men stilte seg selv spørsmålet: Når noe er så rimelig, er det da bra nok? Er husene av forventet kvalitet? Er kjøkkenet av beste merke? Hva sier andre husbyggere? I dag har man fått internett til å gi svar på sånt. Her står kommentarer av mange slag, og det var så mange positive skussmål om Älvsbyhus at Bente og Knut bestemte seg for å delta på en visning av et Älvsbyhus på Nedstrand.

Bente og Knut fikk umiddelbart en følelse av profesjonell kundebehandling. – Det var lett å bli begeistret både for Älvsbyhus som sådan, og for hvordan vi straks fikk tillit til Anita og Gard, sier Bente. – Vi fulgte opp med besøk hos en meget fornøyd Älvsbyhuseier på Gausel, og da var saken avgjort. 

Bente og Knut brukte en del tid på å velge hustype. De endte opp med modellen Edvard – et stort hus med 197 kvm bruksareal over to etasjer. Første etasje har to gode soverom, bad, gjestetoalett, stor stue, åpen løsning mellom spisestue og kjøkken, vaskerom og walk-in garderobe.
Huset leveres med uinnredet 2. etasje – her har Bente og Knut valgt å innrede med to soverom, bad, stor loftstue og bod. Arbeidet med denne etasjen startet de med umiddelbart etter over-takelsen av huset i midten av juni.

Det spesielle med huset på Buøy er tilvalget «forhøyet veggliv». Det betyr at veggene i andre etasje bygges høyere enn på standardmodellen, før taket skråner. Dermed oppnås markert mer romfølelse og større boplass. Bente og Knut er faktisk de første i Norge som får et Älvsbyhus med denne finessen. 

 

– Vi kan ikke skryte nok av samarbeidet vi har hatt med Anita og Gard, sier de to huseierne. – Fra første dag var det tydelig at all fremdrift,  inkludert håndtering av papirer til kommune og etater, var i de beste hender. Uansett hva vi spurte om, ble vi alltid møtt med entusiasme og positiv innstilling. De var åpne og ærlige på hva vi kunne trenge av tillegg, og de hadde alltid gode, praktiske løsninger. Anita og Gard fortjener masser av ros fra vår side!

«Ingen slår denne prisen!»

– Vi ønsket å ha høy standard på huset, så det ble en god del tilvalg, forteller de to. – Utenom forhøyet veggliv har vi blant annet ark i 2. etasje, små spotter i vinduskarmene, kjøkkenøy, varme i badegulvet med mer. Dermed endte vi oppmed en pris fra Älvsbyhus på like under 2,5 millioner kroner – det lar seg absolutt høre. Så mye hus for pengene kunne vi garantert ikke fått noe annet sted! Klart vi gleder oss til innflyttingen i september – da er 2. etasje ferdig innredet.

;

Har du spørsmål?

Vi er her for å svare på dine spørsmål rundt byggeprosessen og hva det koster å bygge nytt hus.

Bilde av boligformidler Stian i Älvsbyhus

Oi sann!

En uventet feil har oppstått. Last siden på nytt