Marcus i sitt nye Edvard
Hjemme hos

Ida og Marcus

”Vi husker den følelsen da vi gikk inn i huset for første gang, det føltes så uvirkelig!”

Intervju

Tun Byrå

Fotograf

Tun Byrå

Publisert

15 juli 2021

Oppdatert

8 juli 2022

Det første som møter deg er de fantastiske omgivelsene og fasaden på huset til Ida og Marcus. Det store 1,5 etasjes huset er malt hvitt og den enorme terrassen rammer inn huset og strekker seg rundt hjørnet mot gavelen og groventréen.  Det merkes godt at familien har lagt mye tid på arbeidet utendørs sin første sommer i nytt hus.

Valgte huset Edvard 

Paret forteller litt om hvordan tankene gikk da de valgte å bygge med Älvsbyhus og hvorfor valget falt på akkurat huset Edvard:

– Vi sjekket rundt og sammenlignet litt forskjellige husleverandører, men det vi likte best med akkurat Älvsbyhus var fremfor alt at vi fikk en fast pris og en rask leveringstid, forteller Marcus og Ida fortsetter: – Jag har også en del slektninger og bekjente som bor i et lvsbyhus, så så vi kjente til husene og synes de er trivelige. 

Ida og Marcus var først inne på å velge et vinkelhus, men inså ganske raskt at for samme sum kunne de få en hel etasje til. 

– Da var vi bare to og vi følte det var veldig optimalt for oss å kunne ha mulighet til å innrede overetasjen senere - i takt med at familien vokser, sier Marcus.

– Så til slutt stod det mellom Astrid og Edvard, forteller Ida og fortsetter:  – Da Älvsbyhus hadde husvisning fikk vi sjansen til å besøke disse to husmodellene, så vi sjekket ut begge, men valget falt til slutt på Edvard fordi vi likte planløsningen så godt! 

Innflytting til jul

Ida og Marcus fikk nøkelene til sitt Edvard og kunne flytte inn i tide til julefeiring i 2019. De forteller om hvordan det føltes den dagen: 

– Vi husker den følelsen da vi gikk inn i huset for første gang, det føltes så uvirkelig! Alt var så stort, og vi ble flere ganger slått av tanken på at alt dette virkelig er vårt! 

Når vi går inn i huset bekreftes de forventningene vi allerede har. Vel inne møtes man av en lys og åpen planløsning med store åpne flater. Ida går inn på kjøkkenet og forteller at mange av tilvalgene de tok landet akkurat her: 

– Kjøkkenet er et av de viktigste rommene i huset så det har vi virkelig fokusert på og gjort en del tilvalg. Blant annet har vi valgt hvit speil på skapfrontene, skuffer i alle benkeskap, hvite innbygningsenheter og ikke minst kjøkkenøya - som vi er så fornøyd med! 

– Vi har også valgt spotlights i taket og helglasset balkongdør. 

I stua har paret nettopp bygd en vinkelvegg for å få inn et ekstra rom. 

– Tanken er at det skal bli et walk-in-closet med ingang fra vårt soverom, men akkurat nå er det Marcus sitt hjemmekontor på grunn av pandemien. 

Kommende prosjekt

Ida forteller om sin interesse for hage som har kommet etterhvert som de ble huseier, og føler at det i år er mer tid og planleggingsmuligheter i hagen. Vi kan regne med å se flere busker og blomster på Instagramkontoen hennes fremover - @svartingevillan. Blant annet planlegges en hekk rundt tomten og steiner ved entréen. 

Da vi besøkte paret sommeren 2021 planla de et speseilt rom i huset. I starten av august kom nemlig et nytt familiemedlem til verden, lille Milton.  

Hva var det beste med Älvsbyhus?

Man får veldig mye hus for pengene! Det er for det første veldig prisgunstig, men vi opplever absolutt ikke at det er noen dårligere kvalitet for det. Huset er veldig bra! 

 

 

 

;

Har du spørsmål?

Vi er her for å svare på dine spørsmål rundt byggeprosessen og hva det koster å bygge nytt hus.

Bilde av boligformidler Stian i Älvsbyhus

Oi sann!

En uventet feil har oppstått. Last siden på nytt