Bilde av familien lekende på stuegulvet
Hjemme hos

Mette og Jonas

”Den dagen vi overtok huset var helt ubeskrivelig, det føltes så rett”

Intervju

Tun Byrå

Fotograf

Tun Byrå

Publisert

2 juli 2020

Oppdatert

8 juli 2022

Samboerparet Mette og Jonas bodde i leilighet i Rørvik i Nord-Trøndelag og ventet barn nummer to da de bestemte seg for å realisere husdrømmen. De hadde sett seg ut en tomt på et byggefelt bare 150 meter unna leiligheten, og var klare for å finne et egnet hus. – Vi var innom flere forhandlere, og fikk tilbud om pakkepris, men da var det alltid pakkeprisen pluss, pluss, pluss. Den type prissetting var ikke vi interesserte i fordi vi ventet barn og ønsket forutsigbarhet, forteller Jonas.

Ønsket enkel byggeprosess

Med jobb som styrmann på Hurtigruta, er Jonas borte tre uker av gangen og da ville det være vanskelig for ham å følge opp en omfattende byggeprosess. Paret var derfor svært fornøyde da de kom over ferdighusene fra Älvsbyhus og forhandler Truls Halvorsen.

– Vi så på nettsidene til Älvsbyhus, men tenkte at det kunne ikke være sant at husbygging kunne være så lettvint. Jeg tenkte at dette må jeg finne ut av, og sendte Truls en mail – midt på natta, ler Jonas. Truls tok raskt kontakt, og husker godt de første samtalene med Jonas. Etter å ha hjulpet over hundre familier med å bygge hus har han god erfaring i å forstå kundenes behov.

– Som selger må man ha godt utviklet empati og klare å sette seg inn i kundens situasjon. Med familieforøkelse og en krevende jobbsituasjon skjønte jeg at de ønsket en enkel byggeprosess. Jeg likte dem med en gang, og unnet dem et Älvsbyhus, forteller Truls.

Traff presist på kostnader

Truls hjalp familien å beregne kostnader knyttet til både hus og tomt. Det eneste som var uforutsigbart var gravekostnadene.

– Truls traff bra på alle kostnader, til tross for at vi ikke visste hva som var under gresset på tomta. Der dukket det opp fjell, som medførte 150 000 kroner ekstra på grunn av sprenging, forteller Jonas.

Truls selv setter sin ære i å treffe på både tidsfrister og pris. -Jeg vil si at jeg er nesten sykelig opptatt av å holde det jeg har lovet når det gjelder kostnadsoverslag, ler han.

Gjennomtenkte tilvalg

Truls Veiledet Mette og Jonas gjennom alle valgene som skulle tas underveis, og sammen så de på hvilke tilvalg som lønner seg. 

-Jeg forteller alltid hvilke tilvalg som kan øke verdien på boligen og hva som kan være dyrt å etterinstallere. Hvis du for eksempel velger å sette inn 6 downlights koster det totalt 5000 kroner, men hvis du i ettertid skal ha en elektriker til å installere det, vil det trolig komme på det tredobbelte, forklarer Truls.

 

 

Smertefri vei mot nytt hus

Papirene ble signert i august 2017, og veien derfra har vært enkel og grei. For småbarnsfamilien viste valget av Älvsbyhus seg å være riktig for dem.  

– Det var en veldig spennende periode. Jeg var jo gravid da vi startet opp, men slapp å ha masse bekymringer rundt byggeprosessen oppi det hele. Det har bare vært å sette seg ned og nyte, sier Mette.

Jonas og Mette synes de har fått god hjelp underveis, og trekker frem Truls som en ærlig kundeveileder.

– Han kaller en spade for en spade. Ting som kunne blitt en utfordring har Truls tatt tak i med en gang, selv om jeg av og til har ringt ham på kveldstid, innrømmer Jonas.

Truls møter mange familier som synes det er skummelt å skulle bygge hus. – Jeg påtar meg et stort ansvar, og jeg forstår at mange er nervøse. Huskjøp og bygging er jo en stor ting, og  da er det viktig med tillit og en god relasjon til kundene, sier Truls. Han erfarer at ting stort sett ordner seg, selv om det i en byggeprosess nesten alltid dukker opp små skjær i sjøen. – Min oppgave er å løse så mange problemer som mulig, og ofte løser jeg dem uten å måtte involvere kunden før etter at det er løst, røper den populære Älvsbyhus-selgeren.

Mye hus for pengene

Mette og Jonas har bygget 1,5 etasjeshuset Åse. De har valgt å innrede overetasjen, så nå har de 163 kvadratmeter å boltre seg på. Prislappen på hele huset ble nøyaktig som forespeilet. For huset, inkludert utgifter til tomt, graving og kommunale avgifter ble prisen 2,9 millioner. I tillegg har de investert 300 000 i innredning av 2. etasje, og kvaliteten på huset har oversteget forventningene.  

- Vi hadde faktisk aldri vært inne i et Älvsbyhus før vi gikk inn i huset vårt for første gang, men vi følte oss hjemme med en gang vi gikk over dørstokken.Vi forventet et fint hus med grei standard, og ble veldig positivt overrasket. Det var stort og åpent, og det er umulig å se at det er et modulhus, sier en fornøyd Jonas. 

- Den dagen vi overtok huset var helt ubeskrivelig, det føltes så rett, smiler Mette.

Forhandler Truls ser tilbake på et godt samarbeid, som etterhvert har blitt til et vennskap. - Jonas er en våken person som raskt forsto hva byggeprosessen innebar og hvor enkelt det var med Älvsbyhus. Det er artig at vi er blitt så gode venner underveis, og jeg er så glad og stolt på deres vegne, avrunder Truls.

 

;

Har du spørsmål?

Vi er her for å svare på dine spørsmål rundt byggeprosessen og hva det koster å bygge nytt hus.

Bilde av boligformidler Stian i Älvsbyhus

Oi sann!

En uventet feil har oppstått. Last siden på nytt