Bilde av familien med julebakst
Hjemme hos

Familien Løften/Thorstad i juletider

”Vi kan ha 24 grader inne og dusje så lenge vi vil uten å tenke på prislappen”

Intervju

Tun Byrå

Fotograf

Tun Byrå

Publisert

1 desember 2021

Oppdatert

8 juli 2022

 

Vi kan ha 24 grader inne og dusje så lenge vi vil uten å tenke på prislappen. Varmen er jevn og behagelig i hele huset, sier en fornøyd Vigdis Løften.

Det klimavennlige huset har nemlig en fraluftsvarmepumpe av den nyere generasjonen som gir en både kostnadseffektiv og miljøvennlig oppvarming. Du får både ventilasjon, varme og varmtvann, og pumpen leveres som standard i alle Älvsbyhus.

 

At kjøkkenet i huset deres er såpass åpent, gir en inkluderende atmosfære som familien er veldig fornøyd med. Den som lager mat føler seg aldri alene, og kjøkkenet er liksom en del av stua og spiseplassen, mener samboerparet.

I løpet av den første sommeren familien bodde her fikk de plantet plen og satt opp en hekk slik at hagen er så og si ferdig. Dessuten snekret Henrik selv en overbygget veranda som de har fått mye glede av.

– Siden vi har levegger på begge sider av verandaen er det lunt og godt å sitte her, og på sommeren sørger overbygget for å ikke slippe inn så mye varme og lys at det blir for varmt, men nok til at du får glede av sola, sier Henrik.

Julestjerne-tipset:

@Vigdis Løften  elsker å ha julestjerner i vinduene! Faktisk kommer stjernene opp før den andre julepynten. Derfor er hun så glad for at hun bestilte ekstra kontakt til oppheng av julestjerne i begge vinduene ved siden av det store spisebordet da hun bestilte huset. Dermed slipper hun å styre med lange ledninger og krøll, men bare plugger stjerna rett i på en-to-tre.

Det har blitt så koselig i overetasjen. Innredning av denne er ikke inkludert i prisen på et Älvsbyhus. Her står huseier fritt til å innrede arealet akkurat som man ønsker og når man ønsker. Paret valgte å leie inn lokale snekkere til å gjøre jobben, så her har de fått to kjempekoselige barnerom med skråtak, TV-stue, en liten lesekrok og ikke minst et ekstra bad.

– Etter vi fikk snekkere til å ta hele jobben med å bygge ferdig andre etasjen akkurat slik vi ønsket er vi kjempefornøyde.  Og det er jo litt deilig at barna kan ha sitt eget bad der oppe, og så får vi vårt eget private voksen-bad nesten for oss selv, sier Vigdis lurt.

Hun påpeker at det er mange valg du kan ta for å forme huset til ditt eget. Hun og Henrik er glade i farger, så de har blant annet malt andreetasjen mørkeblå, en farge som kler den okergule godstolen i lesekroken godt.

– Vi tenker ikke over at vi bor i et ferdighus, vi har jo fått akkurat det huset vi drømte om. Jeg ville valgt akkurat det samme huset om igjen. Jeg gleder meg til å feire jul her med familien min uten bekymringer for strømregninger og byggeproblemer, smiler hun.

Etter fire år i huset har familien bodd seg inn og fått erfare at det å kjøpe ferdighus ikke betyr at du må gå på kompromiss med kvalitet eller komfort.

– Man kan kanskje tenke at når et hus kommer til den prislappen, så vil det være ting og tang som går i stykker eller ikke fungerer optimalt. Men vi har virkelig ikke hatt noen problemer verken med det elektriske, bad, hvitevarer eller lignende som man kan frykte dukker opp i etterkant av innflytting, sier Henrik.

Han forteller at de hadde en befaring fra Älvsbyhus rett etter innflytting, og da var det bare noen små, kosmetiske detaljer de ønsket å fikse på, som ble rettet opp straks etter.

– Det eneste jeg ville gjort annerledes er å ta spotter i alle vinduene. Vi valgte spotbelysning i tre vinduer på stua, og nå som vi ser hvor fint det er så skulle vi ønske oss spotter i alle sammen, humrer han.

 

;

Har du spørsmål?

Vi er her for å svare på dine spørsmål rundt byggeprosessen og hva det koster å bygge nytt hus.

Bilde av boligformidler Stian i Älvsbyhus

Oi sann!

En uventet feil har oppstått. Last siden på nytt