Bilde av Kurt og barna på kjøkkenet i sitt nye Älvsbyhus
Hjemme hos

Kurt Amundø

”Å kjøpe et hus på ett plan er det lureste jeg har gjort på lenge”

Intervju

Tun Byrå

Fotograf

Tun Byrå

Publisert

8 juli 2021

Oppdatert

8 juli 2022

Høsten og datoen for innflytting nærmer seg. Det fine tømmerhuset fra 1800-tallet, som skal bli familien på tre sitt nye hjem, står klart til å påbegynne restaurering da det en dag begynner å brenne. Plutselig står tobarnsfaren selv og hjelper til med å slukke flammene før det blir totalskade.

— Følelsen jeg fikk da jeg så det brant var vond. Jævlig. Jeg hadde sett for meg drømmeplassen her, med mine dyr og mine unger. Så da raste vel verden litt i grus vil jeg påstå, forteller Kurt Amundø.

Store vann- og røykskader gjorde huset ubeboelig, og det måtte rives. Det første familefaren tenkte da var «hvordan skal jeg få opp et nytt hus?».

—  Jeg sjekket markedet en stund, før jeg kom over Älvsbyhus. Der har de en veldig fin ordning synes jeg. De lovte at det skulle gå kjapt, og det gjorde det, påpeker han.

Nytt hjem på rekordtid

Kurt hadde hørt om Älvsbyhus via, og etter å ha gjort litt research og bladd litt i katalogen, fikk han besøk av Älvsbyhus sin lokale forhandler, Ståle Myhren.

— Jeg hadde en veldig god dialog med han. Jeg føler jeg har kunnet ringe å spørre om ting som jeg har lurt på, forteller han.

Kurt husker godt datoen han fikk nøkkelen til huset.

— Å gå inn i huset for første gang var veldig spesielt. Det var en stor glede naturligvis, at nå hadde jeg et eget hus som jeg og ungene mine kan bo i resten av livet. Det var en sånn ubeskrivelig følelse egentlig, sier huseieren.

Huset er av Älvsbyhus sine største husmodeller, Regina, med mulighet for tre, fire eller fem soverom. Regina er et vinkelhus på en flate. 

— Å kjøpe et hus på ett plan er det lureste jeg har gjort på lenge. Det har forenklet livet. Man vet aldri hva som skjer med helsa, så her kan man faktisk bo lenge, forteller Kurt.

Slapp økonomisk bekymring

Å miste et hus i brann kan føre til store økonomiske bekymringer i tiden framover. De gunstige betalingsvilkårene som Älvbyhus har, gjorde at Kurt fikk mulighet til å ha kontroll på kostnadene.

— Når du skriver kontrakt og det står 2,8 millioner kroner, så blir det 2,8 millioner kroner. Det er ingen ekstrautgifter på det og du betaler den summen når du overtar huset. Det er veldig positivt.

Da det gamle huset brant måtte Kurt først ut på utleiemarkedet, men det visste han ble en dårlig investering over tid. Det var heller ikke noe alternativ å bo i en firemannsbolig med to aktive unger og flere hunder.

— Det å kjøpe handlet rett og slett om økonomi. Fast eiendom er investering, sier han.

Akkurat passe valgmuligheter

Etter å ha pusset opp flere hus tidligere, hadde Kurt alltid hatt en drøm om å bare få en nøkkel og låse seg inn. — Da slapp jeg å involvere meg så veldig mye. Jeg var innom og sjekket når de startet arbeidet, men hadde veldig mye fritid som jeg kunne bruke på å ta vare på familien og pleie hobbyene mine, forteller familiefaren.

Når du kjøper et hus fra Älvsbyhus får du en liste over tilvalg du kan velge mellom.

— Du kan velge vindu, sprosser, farge på tapet, gulvbelegg, hvitevarer, baderomsflater og farger på dem, forteller Kurt. 

Ikke alle er like engasjert i interiørdesign og fargevalg, men det var likevel viktig for han å kunne sette sitt preg på det nye hjemmet.

— Det å ha muligheten til å velge, men samtidig ikke for mange valg, gjorde livet mitt enklere som mann. Jeg slapp å ta alle avgjørelser. Planløsningene var på plass, så da var det bare å velge farger og tapet som stod igjen, og det var enkelt, smiler han.

— Jentene er veldig fornøyde

 Tobarnsfaren forteller at alle, spesielt jentene, trives godt i sitt nye hus.

— Det å få egne rom som de kan sette preg på synes de er stor stas. Her er nok av plass å boltre seg på både for de og venner. Både inne ut og ute, sier han

Spesielt fornøyd er han med at det er flere utganger til verandaen, som de kan nyte på dager hvor solen skinner, men at huset også  er tett isolert og med vannbåren varme til kalde vinterdager.

— Jeg føler meg veldig avbalansert og trygg på den eiendommen her. Det er ingen stue-gardin som blafrer her, forteller Kurt.

 

 

 

;

Har du spørsmål?

Vi er her for å svare på dine spørsmål rundt byggeprosessen og hva det koster å bygge nytt hus.

Bilde av boligformidler Stian i Älvsbyhus

Oi sann!

En uventet feil har oppstått. Last siden på nytt