Hjemme hos

Familien Kemi

”Vår tanke var at man bygger jo hus kun en gang i livet, og da vil vi bygge akkurat det hjemmet vi ønsker. Det angrer vi ikke et sekund på! ”

Intervju

Tun Byrå

Fotograf

Tun Byrå

Publisert

7 juli 2021

Oppdatert

8 juli 2022

Da familien Kemi skulle bygge nytt hus falt valget på 1,5-etasjes huset Åse fra Älvsbyhus. De store og åpne flatene i kombinasjon med en vindusløsning som tar vare på det aller meste av utsikten, samt mulighetene i overetasjen var det som lokket mest. Emelie og Niklas valgte dessuten en rekke tilvalg for å gjøre hjemmet mer personlig.

– Vår tanke var at man bygger jo hus kun en gang i livet, og da vil vi bygge akkurat det hjemmet vi ønsker. Det angrer vi ikke et sekund på! 

Stor og åpen planløsning

I den åpne planløsningen i første etasje er det bra med plass til hele familien. Med helglassede terrassedører, lave vinduer og dekorvinduer får dagslyset flyte fritt rundt i huset. 

– Vi ville ha så mye av utsikten som mulig. Det er desssuten ekstra fantastisk om kvelden når man ser belysningen fra skibakkene, forklarer Emelie.

I første etasje har Wilja og Malwa sine rom, og jentene forteller med stor glede at det beste med flyttingen var å få sine egne rom fordi de delte rom i det forrige huset. 

I storesøster Wilja sitt rom matcher fargene i dus rosa og grått. Det er tydelig at interiør er en stor interesse.  

– Jeg ville at det skulle se litt ut som et hotellrom, forteller hun stolt. 

En romslig overetasje

I overetasjen møtes man også av en stor og åpen planløsning. Ark på taket og forhøyd veggliv gjør at overetasjen får ekstra areal. Også her har man klart å ivareta utsiken på den beste måten ved å plassere arken i retning av de flotte omgivelsene bak huset. 

– Da vi skulle innrede overetasjen etter vi overtok huset, valgte vi å ha enda et oppholdsrom i overetasjen, og det er helt topp når barna har venner på besøk og vil være litt i fred, forteller Emelie. 

Her finnes også Emelie og Niklas sitt soverom, som føles luftig og gjennomtenkt. 

Man forstår at familien trives i sitt nye hjem. Når vi spør Emelie om hvilke tips hun vil gi til de som planlegger å bygge nytt er hun rask med å svare: 

– Ikke spar på tilvalgene! Vi angrer ikke på noen av tilvalgene,

- men vi skulle kanskje valgt flere spotlights i vinduskarmene, for det gir et så koselig lys både fra innsiden og utsiden, sier hun og fortsetter. 

– Jeg kan anbefale at man drar for å se på et visningshus. Vi har mange som har kommet forbi for å se på vårt hus, for deretter å ha valgt Älvsbyhus fordi de har blitt så imponert. 

 

;

Har du spørsmål?

Vi er her for å svare på dine spørsmål rundt byggeprosessen og hva det koster å bygge nytt hus.

Bilde av boligformidler Stian i Älvsbyhus

Oi sann!

En uventet feil har oppstått. Last siden på nytt