Helene og Jonas sitter i trappen i sitt nye hjem
Hjemme hos

Prisforskjellen på å bygge nytt ble ikke så stor

”Älvsbyhus standardutseende gir et veldig bra grunnlag og man trenger ikke stresse med å gjøre alt klart med en gang.”

Intervju

Tun Byrå

Fotograf

Tun Byrå

Publisert

16 juli 2021

Oppdatert

8 juli 2022

Helene drømte om et hus i New England-stil, mens Jonas falt for huset Linnéa og tanken på å bygge på en vinkel selv. Men til slutt landet de på 1,5-etasjes huset Astrid da begge likte planløsningen og muligheten for å innrede overetasjen selv. De har alltid følt at det er viktig å kunne sette sitt eget preg på huset. Innvendig har de gjort en del endringer selv den tiden de har bodd i huset. 

Valgte standardløsninger 

– Vi valgte en del standardløsninger for vi visste at vi kom til å ville gjøre om litt med tiden og sette vårt egen personlighet i huset, sier Helene. Älvsbyhus standardutseende gir et veldig bra grunnlag og man trenger ikke stresse med å gjøre alt klart med en gang. For eksempel valgte vi standardkjøkken, standardbad og lyse tapeter overalt for å kunne bo oss inn i huset og forandre senere.  

I dag har de byttet ut kjøkkenfrontene og satt inn egen baderomsinnredning og speil i badet, samt små forandringer som utgjør en stor forskjell.  

Brukte god tid på å planlegge overetasjen etter overtagelsen

Overetasjen ventet de en stund med, men å innrede den på egenhånd gikk veldig smidig. 

– Det er en jobb de fleste klarer selv, bare man ikke har for dårlig tid. Prismessig blir det jo betydelig bedre og det er mye penger å spare på det, sier Jonas. 

– Vi ville ha takbjelkene synlige, noe som ga litt ekstra jobb, men som helt klart var verdt slitet. Hele overetasjen får en helt annen romfølelse og vårt soverom føles luftig og stort. Vi valgte dessuten å montere takvinduer for å få inn mer lys og er positivt overrasket over hvor mye lys det gir, ikke bare i overetasjen med nedover i huset.  

– Jeg elsker overetasjen vår, og fremfor alt somverommet som føles stort og luftig.

Sønnen Alexander elsker dyr og har fått jungeltema, mens datteren Olivias rom er rosa og drømmende. 

Nå har familien bodd i huset i tre år og er mer enn fornøyd med alt fra byggeprosessen til overtagelsen, og trives i sitt Astrid. 

– Det eneste jeg angrer på er at vi ikke valgte ekstra vindu over kjøkkenbenken og innbygningsenheter! Jeg savner mikropopcorn, avslutter Jonas. 

 

 

;

Har du spørsmål?

Vi er her for å svare på dine spørsmål rundt byggeprosessen og hva det koster å bygge nytt hus.

Bilde av boligformidler Stian i Älvsbyhus

Oi sann!

En uventet feil har oppstått. Last siden på nytt