Hjemme hos

Linda og Jonas

”Älvsbyhus har levd opp til alle forventninger. Vi likte helhetskonseptet!”

Intervju

Tun Byrå

Fotograf

Tun Byrå

Publisert

10 juli 2021

Oppdatert

8 juli 2022

Det at valget falt på vinkelhuset Tove var ingen selvfølge. Familien tenkte først å bygge et 1,5 etasjes hus, men havnet litt uplanlagt på en husvisning med Älvsbyhus i vinkelhuset Tove og da falt alle brikker på plass. Det var akkurat et slikt hus de ville bygge! Den eldste datteren bestemte seg på samme tiden for å flytte hjemmefra og da ble valget enda enklere. Jonas forteller:

– Man må tenke på i hvilken periode man er i livet og hvilket type hus man trenger. Det føles viktig å ikke bygge for stort for snart har barna flyttet ut og huset er tomt. Det er også bra å besøke noen hus før man bestemmer seg. Det er noe helt annet å se huset live enn å kun se på en plantegning eller bilder. 

Fra endeløse oppussinger til nyoppført

Før innflyttingen i det nyoppførte Älvsbyhuset bodde familien i et 60-talls hus hvor oppussingen aldri tok slutt.  Det ble store prosjekter og de klarte derfor ikke slippe tanken om å bygge nytt og slippe alt det nødvendige som følger med oppussinger. Når det kom ledige tomter på et nytt boligfelt i Piteå var Linda och Jonas noen av de første som fikk mulighet til å velge tomt. De hadde stått i tomtekø i nesten 10 år og fikk derfor akkurat den tomten de så gjerne ville ha. Tomten som var plassert der de skulle få ettermiddagssolen akkurat der de ønsket den. 

– I vårt gamle hus hadde vi solen på fremsiden og denne gangen ville vi ha solen på husets bakside, noe vi har nå. Fordelen med vinkelhus er at det også finnes mulighet til å bygge en skikkelig stor og fin uteplass! 

Gjenomført og trygg prosess

Jonas forteller at han er imponert over hvordan alt fungerte før overtagelsen. 

– Vi hadde overtagelse den 9. juni og det gikk så bra! Servicemannen var her og gikk igjennom alt og det som ble bemerket ble fikset raskt. Effektivt og smidig var det. 

Familien bestemte seg tidlig for å gjøre noe jobb selv etter overtagelsen, blant annet innredningen på badet. De valgte også å innstallere en peis i stua, legge fliser over kjøkkenbenken, bytte håndtak og noe mer. 

- Vi er veldig fornøyd med hvordan huset ble med alle løsninger og våre egne løsninger som vi ordnet etter at vi overtok huset fra Älvsbyhus.  

Kommende uteprosjekt

Med den ene foten i gangen og den andre på vei ut mot kjøkken og spiserom, kan man ikke gjøre annet enn å kjenne på den herlige følelsen som huset byr på. At Linda er opptatt av interiør gjør opplevelsen komplett når du ser deg rundt i det lyse vinkelhuset. Vinkelhuset som passer perfekt for sosialt samvær og middag med venner og familie, noe også denne familien lengter etter når pandemien er over. Innflyttningsfesten har også blitt flyttet på, men forhåpentligvis tar de den til sommeren og da finnes det også en stor terrasse ute. 

– I vinkelen skal vi bygge en terrasse på ca 100 m². Vi har grovplanert tomta men til våren skal vi finplanere med matjord og så gressplen. Vi har også planagt å møte en hagearkitekt for å få tips om hvordan vi skal plante trær og busker. Vi skal også male huset en gang til.  

Den som vil se mer av familien Tove og følge med på kommende prosjekt kan ta en titt på @alvsbyhustove på Instagram hvor Linda deler med seg av stort og smått i huset.

Trygt og forutsigbart

På spørsmål om hvordan det var å bygge hus med Älvsbyhus svarer de uten å tvile at selve byggingen har vært problemfri, effektiv og smidig. 

– Det beste med Älvsbyhus er at det er et etablert firma med fornøyde kunder, et firma som kan tilby en helhetlig løsning for oss kunder, både kostnadsmessig og kvalitet. Älvsbyhus har levd opp til alle forventninger. Vi likte helhetskonseptet! Det føltes trygt og forutsigbart å bygge med Älvsbyhus og den økonomiske kalkylsen stemmer overens med virkeligheten, så man får ingen ubehagelige overraskelser i løpet av prosessen. Det var dessuten lett å forutse dato, byggetiden.

At Linda og Jonas er fornøude, både med samarbeidet og det nye huset, er det ingen tvil om. De gjentar flere ganger hvor trygt, enkelt og gjennomført det føles, hvor profesjonell prosessen er og hvor trygt alt har vært fra første møtet til innflyttet i det nye huset. Jonas får avslutte vårt intervju.

– Selve byggingen var helt problemfri. Vi opplevde absolutt ingen vanskeligheter! 

 

 

;

Har du spørsmål?

Vi er her for å svare på dine spørsmål rundt byggeprosessen og hva det koster å bygge nytt hus.

Bilde av boligformidler Stian i Älvsbyhus

Oi sann!

En uventet feil har oppstått. Last siden på nytt