Publisert 25 april 2022
Oppdatert 25 april 2022

Energy Wall - Et godt og varmt hus

Da Älvsbyhus satt seg ved tegnebordet for å ta frem en helt ny huslinje gikk vi rett inn i veggen, bokstavelig talt. Resultatet ble veggkonstruksjonen Energy Wall

Fremtidens energivegg

Skandinavisk kulde og snø er ofte hverdagen for et Älvsbyhus. For å klare den hverdagen, pluss krav om energieffektivitet, tok vi frem en helt ny vegg - Energy Wall - som følger krav om tetthet og fuktsikkerhet. – Det er en trelagsvegg med over 300 millimeter isolering og er utviklet for at våre hus skal klare skandinaviske værforhold, sier Jens Sundström.

Den nya konstruktionen säkerställer att du får ett sunt och friskt hus med kanske marknadens mest avancerade och moderna yttervägg.
Nils SundströmÄlvsbyhus

Ytterveggen har en SINTEF TG2204 godkjenning og oppfyller alle krav med det såkalte totrinnsprinsippet. Utvendig kledning, som er grunnet ved levering, følges av en solid lufting og et spikerlektsystem som også fungerer som skjerming av vindduken.

Jo bedre man bygger konstruksjonen med tettere og mer isolerte hus, desto kaldere og fuktigere blir konstruksjonen rett bak kledningen, når nesten ingen overskuddsvarme kommer ut. Sammen med klimaendringene, som mange steder gir et fuktigere klima enn før, så er det viktig at at de ytterste delene av konstruksjonen blir fuktsikret. Derfor har vi skapt et liggende utvendig fasadeskivelag, der vi bruker varmebehandlet tre i kombinasjon med Isover isolering, for å bryte ned kuldebroer og beskytte konstruksjonen. Dette laget står også for utvendig lufttetthet og ekstra fuktsikkerhet i det såkaldte ”totrinnsprinsippet”, da eventuell inntrengende fukt som tar seg forbi ytterkledningen stoppes på utsiden av vindduken og kan tørkes opp i panelluftingen.

Kjernen i veggen består av en 170 mm stolpe med solid isolering som når helt inn til klimaskjermen. Innerst har vi et installasjonslag som skal muliggjøre innvendig tetthet med alle innvendige innstallasjoner, på rett side av den solide byggfolien. Dette gjør at antall gjennomføringer i tettingslaget blir minimerte.

Har du spørsmål?

Vi er her for å svare på dine spørsmål rundt byggeprosessen og hva det koster å bygge nytt hus.

Bilde av boligformidler Stian i Älvsbyhus

Les vår huskatalog

Digital katalog får du umiddelbart tilgang til!

Oi sann!

En uventet feil har oppstått. Last siden på nytt