Publisert 25 april 2022
Oppdatert 25 april 2022

Et smart miljøvalg

Vil du bo i et så energieffektivt hus som mulig og med lave driftskostnader? Da skal du velge Älvsbyhus - vi tenker miljø gjennom hele produksjonen, fra treet i skogen til livet i ditt hus.

Vår filosofi er at man skal kunne bo i et bra hus og fortsatt ha penger til overs til andre ting. Det var slik vi tenkte da Älvsbyhus startet å bygge modulhus for tre generasjoner siden - og slik tenker vi fortsatt. For oss er det like viktig å kunne levere et så miljøvennlig hus som mulig. Dette gjennomsyrer hele produksjonen vår.

Arbeidet med huset ditt begynner allerede i skogen, der trærne velges nøye ut for å bli til et Älvsbyhus. Alt tømmer som brukes leveres av Sveaskog, som gjennom sin FSC®-sertifisering garanterer at skogen brukes på en ansvarsfull måte, både miljømessig, sosialt og økonomisk. 

I vårt eget sagverk måles hver stokk for å gi best mulig utbytte. Plankene som sages blir sortert og pakket. Flis og spon gjenbrukes for oppvarming. Det er en bra måte å kvitte seg med restmaterialet på, samtidig som det er positivt for miljøet.

Høy kvalitet gjennom modulbasert produksjon

Älvsbyhus er det vi kaller for modulhus. Det betyr at huset ditt bygges som en stor kloss i en av vår fabrikker. Alt som går å gjøre ferdig i fabrikken gjøres der, som vegger, tak og gulvbjelkelag. Alt av el og vvs installeres. Bad og vaskerom er også ferdige med våtromsgulv, våtromspanel, innertak og sanitærprodukter.  

Arbeider skjer dessuten under de beste forhold med effektive og godt innarbeidede rutiner. Hvert moment har blitt gjort mange tusen ganger og alle vet alltid eksakt hva de skal gjøre. Modulene fraktes så til byggeplass.

En av markedets laveste energikostnader

Energikostnadene holdes nede takket være det faktum at våre hus er godt isolerte, samtidig som vi tar hensyn til en velfungerende ventilasjon. Det liker både miljøet og lommeboken.

Alle våre hus er utrustet med energieffektive vinduer, hvilket innebærer at oppvarmingskostnaden blir lavere. Alle våre vinduer har veldig lave U-verdier. Med fraluftsvarmepumpe og vannbåren varme til radiatorer senkes oppvarmingskostnadene, samtidig som miljøet spares.

Har du spørsmål?

Vi er her for å svare på dine spørsmål rundt byggeprosessen og hva det koster å bygge nytt hus.

Bilde av boligformidler Stian i Älvsbyhus

Les vår huskatalog

Digital katalog får du umiddelbart tilgang til!

Oi sann!

En uventet feil har oppstått. Last siden på nytt