Publisert 1 september 2020
Oppdatert 26 august 2022

Älvsbyhus støtter beintøft

Älvsbyhus fortsetter å støtte Miljøagentenes gode arbeid for et renere miljø og en bedre fremtid! Konkurransen Beintøft inspirerer barneskoleelever til å gå, sykle eller reise kollektivt til skolen.

Aksjonen har som mål å få mindre forurensing, renere luft og et trygt område rundt skolene. I tillegg kan det skape gode vaner og inspirere voksne til å gjøre det samme. For Älvsbyhus er dette et helt naturlig og viktig arbeid å støtte, samtidig som det er morsomt å se skoleklassenes bidrag.

Beintøft er Norges største gå-til-skolen-aksjon

I 2019 deltok over 55.000 elever, som til sammen tilbakela over en million bilfrie kilometer i løpet av kampanjeukene i september. Dette tilsvarer i gjennomsnitt halvannen gang rundt jordkloden hver dag. Oppdatering per uke 3 av Beintøft 2020: Til nå har barna gått over 785 000 km som har spart miljøet for over 100 000 kg Co2! På hjemmesiden til Beintøft kan du se hvor mange kilometer barna har gått, og hvor mange kilo Co2 dette har spart miljøet.

Vi har tidligere hatt et fantastisk samarbeid med Miljøagentene gjennom fuglekassebyggesett. I år ønsker vi å fortsette støtten til miljøaksjoner, og gleder vi oss til å se alle bidragene som kommer gjennom konkurransen Beintøft, forteller Kirsten Marie Evensen, markedssjef i Älvsbyhus.

Skal løse Problematikk innen klima og miljø

Hver uke får klassene et kreativt ukesoppdrag som skal være med å løse klima- og miljøproblematikk. Klassene får undervisning innenfor hvert tema, og deltar ved å laste opp et bilde som viser hvordan klassen løste problemet. De ulike temaene er trafikk og forurensning, natur og friluft, søppel, plast og resirkulering, og til slutt regnskogen.

Gjennom å delta og løse temaene får klassen ekstrapoeng til konkurransen. Konkurransen teller ellers poeng gjennom hvor stor prosentdel av klassen som reiser miljøvennlig til skolen. Konkurransen og ukesoppdragene gir muligheten til å vinne premier, som skal bidra til videre miljøvennlig aktivitet og komme hele klassen til gode. F. eks. sykkelparkering, parsellkasser eller turutstyr. 

Miljøagentene gir oss motivasjon

Å gjennomføre smarte miljøvalg er en viktig del av Älvsbyhus. Flere tiårs erfaring i å produsere hus har gitt oss god kunnskap i hvordan bygge nye hjem med god kvalitet – samtidig som vi gjennomfører alle prosesser så miljøvennlig som mulig. Fra å benytte tømmer som kommer fra bærekraftig skog – til å bruke flis og spon til oppvarming. Samarbeidet med Miljøagentene gir oss ekstra motivasjon til å fortsette å gjøre smarte miljøvalg, og vi håper aksjoner som Beintøft inspirerer også andre til å gjøre en innsats for miljøet.

Flere nyheter

Nyhet

3 mars 2022

Älvsbyhus bidrar med økonomisk støtte

Les nyhet
Nyhet

1 desember 2021

3 nye hus med mulighet for badstue!

Les nyhet
Nyhet

12 november 2021

Strandrydding med Miljøagentene

Les nyhet

Har du spørsmål?

Vi er her for å svare på dine spørsmål rundt byggeprosessen og hva det koster å bygge nytt hus.

Bilde av boligformidler Stian i Älvsbyhus

Les vår huskatalog

Digital katalog får du umiddelbart tilgang til!

Oi sann!

En uventet feil har oppstått. Last siden på nytt