5 januar 2020

Älvsbyhus støtter miljøagentene

Älvsbyhus og Miljøagentene har sendt ut 2400 fuglekasse byggesett til 117 SFOer i landet. Sammen med barna skal vi delta på den nasjonale dugnaden Oppdrag Fuglekasse, og snekre hjem til fuglene.

Målet er å spre kunnskap og engasjement om miljøvern blant barna, samtidig som man hjelper fuglene og deres utfordringer. Dette anser Älvsbyhus som et viktig arbeid å delta i, og bidrar i år med fuglekassebyggesett.

– Älvsbyhus har et stort fokus på miljø i alt fra å utnytte hver eneste del av tømmeret til å benytte frakt med minst mulig klimaavtrykk. Å kunne bidra til å øke engasjementet rundt natur og miljøvern blant unge føles derfor som et naturlig og godt valg, og vi gleder oss til å følge med på bidragene, forteller Kirsten Marie Evensen, markedssjef i Älvsbyhus.

Flere får delta

Samarbeidet gjør at flere barn kan delta i Oppdrag fuglekasse, der det til vanlig er lokal- og fylkeslag i Miljøagentene og deres samarbeidspartnere som kan søke om støtte. Med fuglekassene fra Älvsbyhus får også ivrige SFO-er være med på dugnaden og spre naturglede. Blant SFO-ene som deltar i Oppdrag Fuglekasse er Saga SFO i Alta, én av flere skoler som har eget naturprosjekt.

­ – Jeg synes jo at dette er et veldig bra tiltak. Skolen har et naturprosjekt som går litt på det samme om å få ungene ut i naturen – det er mye læring i det. Også er det fantastisk at ungene kan føle at de er med på å bidra i naturen og for fuglene spesielt, sier Elin Isaksen ved Saga SFO.

Oppdrag fuglekasse – et morsomt og viktig arbeid

Miljøagentene Lotte Franke (12) og Inga Franke (11) har selv vært med på å bygge fuglekasser, og synes det er et morsomt og viktig arbeid.

­ – Det er gøy å være med på arrangementer og samtidig kunne være med å hjelpe kloden. Det er viktig å gi fuglene et sted å bo sånn at de kan legge egg og bli flere, og ikke bli utryddet, forteller Lotte.

– Hvis du henger fuglekassen utenfor et vindu så kan du se hva slags fugler som legger seg der, tipser Inga.

Vil du eller noen du kjenner delta i den nasjonale dugnaden? Les mer om Oppdrag Fuglekasse.

Fuglekasser – en naturlig investering for Älvsbyhus

Älvsbyhus har gjennom flere tiår bygget ferdighus av høy kvalitet. Tanken er at man skal kunne bo godt i et fint hus og likevel ha penger til overs. Som husleverandør tar Älvsbyhus miljøansvar på alvor, og er derfor sikret at skogen som benyttes til å bygge hus blir fornyet ved å erstatte trærne med nyplanting. Og for å levere så miljøvennlige hus som mulig, gjennomsyrer denne grunntanken om å ta vare på miljøet hele produksjonen. Derfor var det aldri noe tvil om å bidra på dette prosjektet – et lite hus for fuglene laget med støtte fra noen som også lager store hus.

 

Flere nyheter

Nyhet

3 mars 2022

Älvsbyhus bidrar med økonomisk støtte

Les nyhet
Nyhet

1 desember 2021

3 nye hus med mulighet for badstue!

Les nyhet
Nyhet

12 november 2021

Strandrydding med Miljøagentene

Les nyhet

Er det noe du lurer på?

Vi er her for å svare på dine spørsmål rundt husbygging.

Les vår huskatalog

Digital katalog får du umiddelbart tilgang til!

Error

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.