Publisert 8 juli 2022
Oppdatert 8 juli 2022

5 fordeler med å bygge trehus

Tre eller mur. Mur eller tre. Så snart du har bestemt deg for å bygge hus begynner listen med beslutninger som skal tas. Et av de første og kanskje største - i hvilket materiale skal jeg bygge? Vi lister opp fem fordeler med å bygge ditt hus i tre.

1. Sunnere

Vi har det bedre i trehus. Et treårig europeisk forskningsprosjekt har vist at vi har det bedre både fysisk og psykisk av å være i miljøer med trær. Det er ikke bare trær som gir oss positivt effekt, men også tre i bygninger, møbler og på vegger gjør oss godt. 

2. Brannsikkert

Brannsikkert? Tre?! Jo, du leser riktig. Tre brenner ja, men nå stilles det samme krav til brannsikkerhet for trehus som for andre hus. Tre brenner dessuten på en kontrollert og kjent måte, og selv ved en brann beholder tre sin bærekraft i lang tid. 

3. Miljøvennlig

Trehus binder karbondioksid, som er bra for miljøet. Dessuten er tre et fornybart materiale som er en del av et naturlig kretsløp. Når du bygger med Älvsbyhus begynner arbeidet allerede i skogen. Vår leverandør Sveaskog garanterer, gjennom sin FSC-merking, at skogen brukes på en ansvarlig og bærekraftig måte - både miljømessig og økonomisk. Älvsbyhus sin måte å bygge på i fabrikker, gjør at vi har minimalt med avfall sammenlignet med en konvensjonell byggeplass. Det avfallet som faktisk oppstår gjenbrukes til oppvarming. En del spon går også til lokale bønder og pelletsproduksjon.

4. Det er effektivt

Å bygge et modulhus er mer effektivt enn et hus i mur eller betong. Älvsbyhus sin produksjonsmåte med moduler som ferdigstilles i fabrikk gjør dessuten at vi kan bygge enda raskere enn mange andre. Det gjør at arbeidskostnadene kan holdes nede og gjør våre trehus til et prisgunstig alternativ. 

5. Tradisjonsrikt

Det er jo noe spesielt med et trehus. For noen er det nostalgi siden tre er et husmateriale med lange tradisjoner i Norge. Men et aldrende trehus er også veldig vakkert. Endrede planløsninger, nye dører og vinduer, blir også et mindre prosjekt i et trehus sammenlignet med et murhus. 

Har du spørsmål?

Vi er her for å svare på dine spørsmål rundt byggeprosessen og hva det koster å bygge nytt hus.

Bilde av boligformidler Stian i Älvsbyhus

Les vår huskatalog

Digital katalog får du umiddelbart tilgang til!

Oi sann!

En uventet feil har oppstått. Last siden på nytt