Lav strømregning og lun hygge med et Älvsbyhus

Ønsker du å holde strømregningen nede uten å at det går på bekostning av hygge og trivsel, bør du velge et Älvsbyhus.

Ute er det tretten kalde grader, men Ingunn Salberg bekymrer seg ikke over det. Hun er på vei hjem til familiens gode og varme hjem på Fannrem i Trøndelag.

– Vi har bodd her i snart fem år, og har aldri opplevd annet enn at huset er lunt, varmt og godt. Her trives vi, hele familien, hele året, sier Ingunn.

Etter at de flyttet inn har de ettermontert vedfyring, ikke fordi det var behov for tilleggsvarme, men fordi det gir ekstra kos og hygge.

– Vi fyrer vel egentlig for kråka, for det blir ofte så varmt når vi fyrer at vi må åpne et vindu. Men vi gjør det likevel, for kosens skyld. Det har vi råd til når vi bor slik vi bor, sier hun fornøyd og sikter til den lave strømregningen.

Viser strømregningen på jobben

– På jobben til mannen min er vår strømregning et tema. De tror nesten ikke på oss når vi sier hvor lite strøm vi bruker, så han har flere ganger tatt med seg strømregningen for å vise frem. Da blir de jo litt imponert, ler Ingunn.

Strømregningen er lav til tross for at familien på fem ikke er så opptatt av strømsparing.

– Vi har stort hus som er godt oppvarmet, og vi dusjer og har på lys der vi vil. Innetemperaturen er behagelig i alle rom, og vi merker ikke en gang at det blir kaldere ute. Radiatorovnene og varmepumpa gir billig varme og holder huset godt og varmt. Skulle det bli kjølig, er systemet lett å stille på, så da går det ikke lang tid før det er passe varmt igjen. Det er deilig å vite gjennom en vekslende norsk vinter, sier Ingunn fornøyd.

Varmeanlegget krever ikke mye vedlikehold. Ingunn forteller at de skifter filter når det trengs, men at det er så enkelt at alle kan få det til. 

Älvsbyhus holder hva de lover

– Det er ingen tvil om at Älvsbyhus leverer energieffektive hus, slik de lover. Vi merker tydelig at vi bruker mindre strøm nå enn i vårt forrige hus. Vi ligger ikke våkne om natten og bekymrer oss for strømregningen, for å si det sånn. Selv er jeg veldig hjemmekjær og elsker å være hjemme og kose meg. Da er det fint å bo i et Älvsbyhus, sier hun.   

 

Trenger ikke tenke på når strømmen er billig

Også Solomon Abebe Sium er godt fornøyd med sitt Älvsbyhus. Han flyttet inn i drømmehjemmet i Sirdal sommeren 2019, og har ikke angret på husvalget en eneste dag.

– Huset er godt og varmt uten at det koster all verden i oppvarming. Varmpepumpa sørger for en jevn og god innetemperatur, uten behov for ekstra oppvarming.

Han er ikke så opptatt av galopperende strømpriser og tiltak for strømsparing.

– Vi dusjer og vasker klær når det passer oss, uten å tenke på når strømmen er billig. Temperaturen i de ulike rommene styres individuelt og er lett å justere. Det er jo ulike behov i stue og soverom, sier Solomon.

Glad for et varmt og trivelig hjem

Selv kom han fra Eritrea til Norge midt på vinteren for 12 år siden. Det beskriver han som en brå overgang.

– Jeg er veldig glad for at jeg kan bo som jeg gjør. Det er alltid godt å komme hjem til et lunt og varmt hus. Særlig på badet må det være varmt og godt på gulvet, og det er aldri noe problem i et Älvsbyhus, sier Solomon fornøyd.

 

Trivsel for planter, dyr og folk

På gården til familien Eik i Sandnes, flyttet Irene Killingland Eik og mannen inn i nybygd kårbolig i mai 2019.

– Jeg må si vi er veldig fornøyd, sier Irene og legger til at det er godt å komme hjem til et hus med stabil temperatur og godt inneklima.

Stilsikker innredning og grønne planter gjør det ekstra trivelig i kårboligen. Irene har hørt at flere sliter med å få plantene til å trives når de bruker varmepumper til oppvarming. 

– Sånn er det ikke hos oss. Her stortrives plantene, og også gårdskatten kommer innom og nyter varmen. Vi føler vi har et veldig bra miljø for både planter, dyr og folk, ler Irene. 

Stabilt lav strømregning

At ferdighuset fra Älvsbyhus er energieffektivt er hun helt enig i, og er klar på at de bruker lite strøm sammenlignet med hva de hører andre gjør.

– Nå på denne tiden ligger vel regningen på en tusenlapp i måneden, noe vi er godt fornøyde med til et helt hus. Det svinger litt gjennom året, men det er ingen tvil om at regningen er stabilt lav. Vi prøver å være litt flinke med å skru av lyset der vi ikke er, men ellers har vi ikke satt i verk store strømsparende tiltak. For en stund tilbake satte vi temperaturen ned til 22 grader og konkluderte med at vi kanskje har hatt det for varmt tidligere. 22 grader er en veldig behagelig innetemperatur for oss. Det er fortsatt godt og varmt i huset, avslutter Irene.

Les vår huskatalog

Digital katalog får du umiddelbart tilgang til!

Oi sann!

En uventet feil har oppstått. Last siden på nytt