Familien plassert i sofaen i sitt nye hjem
Hjemme hos

Familien Sjöström

”Betalingsvilkårene er dessuten gull verdt, vi har ikke betalt mange kroner i unøde.”

Intervju

Tun Byrå

Fotograf

Tun Byrå

Publisert

17 juli 2021

Oppdatert

8 juli 2022

Bjørn og Lotta hadde sett på ulike husleverandører, men Älvsbyhus sitt tilbud var det eneste som ikke ble dyrere da de snakket med en selger sammenlignet med de priser de selv hadde fått via hjemmesiden.

Bjørn var innstilt på å bygge nytt og Lotta ville gjerne ha mulighet til å sette sitt eget preg på huset, derfor ble Älvsbyhus et bra alternativ. Både på grunn av den lave prisen og mulighetene for å gjøre egne tilpasninger etterpå.

 • Vi valgte for eksempel bort gulvet og erstattet det med et eget gulv etter at vi overtok huset, noe vi er veldig fornøyde med, forteller Lotta og fortsetter
 • Älvsbyhus er et prisgunstig valg og for oss passet mengden tilvalg bra. Det vi kunne velge mellom var mer en nok. Det gjorde det enkelt for oss å få en fornuftig kalkyle.

Familien lander i husmodellen Åse

Store flater til sosiale sammenkomster var et ønske og valget stod mellom husmodellene Astrid og Åse, litt avhengig av hvilken tomt som skulle bli aktuell.

 • Vi var raskt inne på at vi ville bygge 1,5 etasjes hus og da vi fikk tomten som er finere på baksiden enn fremsiden føltes Åse som et bedre valg for oss, forteller Bjørn.

De besøkte et Åse visningshus og det ga en veldig bra følelse.

 • Vi besøkte visningshuset og det føltes så bra. Vi ble positivt overrasket over at det var så høy kvalitet på huset!
 • Da bestemte vi oss med en gang og ringte selgeren dagen etter!

De forteller videre at de er positive til byggeprosessen sammen med Älvsbyhus og at alt har fungert bra og smidig. Cirka ett år etter bestillingen flyttet de in og drømmen de har hatt fra starten av ble virkelighet.

 • Vi hadde en drøm om å spise nyttårsmiddag i huset og slik ble det jo!

Huset tar form

Allerede i løpet av bestillingsfasen var familien samkjørte på at de kom til å angre på tilvalg de ikke tok, og bestemte seg derfor på å legge ekstra krutt på kjøkken og stue med spotlights i alle vinduer og dørkarmer. Dessuten valgte de ekstra vinduer, lave vinduer og dekorvinduer der det var mulig.

I kjøkkenet valgte de skuffer i alle benkeskap, speilfronter og innebygde hvitevarer. På vaskerommet valgte de både maskinpakke med vaskemaskin og tørketrommet, samt overskap. Tilvalgslisten er lang og Lotta konstaterer:

 • Vi tok nok de aller fleste tilvalgene! Utvendig har vi også valgt ark på taket.

En smidig reise

Det har vært en smidig reise med Älvsbyhus uten noen problemer.

 • Det var fantastisk herlig å kunne flytte inn! En heftig følelse å få nøklene i hånden.
 • Dagen etter overtagelsen av huset begynte vi med våre egne tilpasninger. På kjøkkenet byttet vi ut benkeplaten og la fliser på veggen. Deretter tok vi rom for rom med gulvet.
 • Og jo, en ting til! Den gamle benkeplaten skal brukes til arbeidsbenk i garasjen.

Overetasjen innredes

Familien flyttet inn i huset rundt årsskiftet 20/21 og de første månedene fungerte overetasjen som bod. I mai begynte de på arbeidet med å innrede overetasjen.

 • I begynnelsen tenkte vi ikke på at vi hadde en overetasje, det føltes ut som vi bodde i et stort 1-etasjes hus, sier Lotta.

Med hjelp fra Bjørns pappa jobber de med overetasjen og gjør det meste selv. Overetasjen skulle egentlig være et prosjekt som skulle ta flere måneder, men nå har de endret strategien.

 • Vi kom i gang med dette senere enn planlagt, så det som skulle være spredt over flere måneder blir nå komprimert. Vi har store forhåpninger om å ikke ha håndverkere hos oss etter ferien, sier Bjørn.

Parets tips til deg som vil bygge nytt hus

 • Det å besøke et visningshus eller huset til en kunde er en stor fordel. Det gir så mye. Finnes det ikke noe visningshus i nærheten kan man selv kontakte noen for eksempel via Instagram. Kanskje du har flaks og kan se på deres hus.
 • Velg mange tilvalg! Det er vi kjempeglade for at vi gjorde, så ikke vær redd for å legge til for mye.
 • Velg husmodell basert på egne behov og ta dere tid til å tenke på husets plassering på tomten slik at du får utnyttet tomten på den måten man har tenkt seg. For eksempel hvor huset står i forhold til hvordan solen beveger seg, og hvilken tid på døgnet den står hvor. Frokost på terrassen i morgensol og grillmiddag med kveldssol osv. Tenk også på hvor du vil ha eventuelle vekster og lekeplass for barna.

Hva var det beste med Älvsbyhus?

Tryggheten med å få et kostnadsoverslag som stemmer! Det er enkelt å bygge med Älvsbyhus, det finnes passe mengde tilvalg og man får passe mengde ting å tenke på. Det er ekstremt verdifullt at tidsplan og kalkyle stemmer, økonomi og tid er faktorer som stresser mange og at de delene stemmer er veldig bra.

Betalingsvilkårene er dessuten gull verdt, vi har ikke betalt mange kroner i unøde. I løpet av byggetiden er nok penger det minste vi trengte å tenke på. Ja, det føles nesten for bra for å være sant! Men det ER sant!

;

Har du spørsmål?

Vi er her for å svare på dine spørsmål rundt byggeprosessen og hva det koster å bygge nytt hus.

Bilde av boligformidler Stian i Älvsbyhus

Oi sann!

En uventet feil har oppstått. Last siden på nytt